banner359

"yüzde 3,3 Büyürüz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, büyümenin yıl sonu itibariyle yüzde 3,3 seviyesinde olacağını söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bakanlık faaliyetleriyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Büyüme yıl sonu itibariyle revize edilen...

26 Aralık 2014 Cuma 11:16
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, büyümenin yıl sonu itibariyle yüzde 3,3 seviyesinde olacağını söyledi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bakanlık faaliyetleriyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Büyüme yıl sonu itibariyle revize edilen Orta Vadeli Program’a uygun olarak gerçekleşecek, yüzde 3,3’ler seviyesinde büyüme rakamına ulaşacağız" dedi.
Cari açıkta şu ana kadar 19,3 milyar dolar bir düşüş yaşandığına işaret eden Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Yıl sonunda cari açığın milli gelire oranında hedef olan yüzde 6,4’ün çok altında, yüzde 5,0’ler seviyesinde olacağız, yüzde 5,1 - 5,2 gibi kapatırız" dedi. Zeybekci, “Yüzde 4’e yaklaşan bir cari açık Türkiye için kabul edilebilir, makul bir açıktır" dedi.
Yıl sonu ihracatının yüzde 5,6 - 6,0 aralığında büyüme ile 160 milyar doları aşabileceğini belirten Zeybekci, "Önümüzdeki 1 ay içinde Rusya ile olan ticarette tüm engelleri kaldırmış olmayı hedefliyoruz. Irak ile geldiğimiz son noktada ise ihracat daralması yüzde 7.” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<