banner359

Zeybekçi Rus Mevkidaşıyla Görüştü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Lüksemburg temaslarının ardından geldiği Moskova’da, Rusya Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Aleksev Ulyukayev ile görüştü.İki ülke arasındaki ticaretin arttırılması için atılması gereken adımlar ele alındığı...

28 Kasım 2014 Cuma 13:09
Zeybekçi Rus Mevkidaşıyla Görüştü
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Lüksemburg temaslarının ardından geldiği Moskova’da, Rusya Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Aleksev Ulyukayev ile görüştü.
İki ülke arasındaki ticaretin arttırılması için atılması gereken adımlar ele alındığı görüşmede, Rus Bakan Ulyukayev, ekibinin çalışmalara başladığını belirterek heyetlerin de bu çalışmaları değerlendireceğini söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise iki ülke ortaklığını ilerletmek istediklerini belirterek, “Her iki ülke devlet başkanlarının ticaret hacmi ile koymuş oldukları hedef şu anki hedefin çok daha ilerisinde. İki ülke arasında kullanılmayan kapasitelerimizi çok daha kolay kullanabileceğimize inanıyorum. En son gelmiş olduğumuz noktada ikili görüşmelere başlamış olmak ve böyle bir anlaşmaya doğru, böyle bir sonuca gitmek iki ülkeyi de heyecanlandırıyor. İki ülkenin birbirine inanılmaz şekilde tamamlayıcı özellikleri var. Rusya’da olmayan bir çok şey Türkiye’de var, Türkiye’de olmayan bir çok şey ise Rusya’da var. Bize düşen, bu iki ülkede olmayanları bir araya getirerek ortaklık ve birliktelik sağlamak. Pazartesi günü iki ülke devlet başkanları önünde ikimizin imzalayacağı anlaşmanın tarihi bir anlaşma olacağına inanıyorum” dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Rusya programı kapsamında Rusya’da bulunan Türk işadamlarıyla da bir araya gelmesi bekleniyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<