banner359

Zeytinyağı Patronundan Rahatlatan Açıklama

‘Zeytinyağı fiyatları 20 liranın üzerine çıkacak’ haberlerinin bir ithalat senaryosu olduğunu ifade eden Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Biz kesinlikle zeytinyağı ithalatına karşıyız. Marmarabirlik’te zeytinyağı...

26 Aralık 2014 Cuma 09:39
Zeytinyağı Patronundan Rahatlatan Açıklama
‘Zeytinyağı fiyatları 20 liranın üzerine çıkacak’ haberlerinin bir ithalat senaryosu olduğunu ifade eden Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Biz kesinlikle zeytinyağı ithalatına karşıyız. Marmarabirlik’te zeytinyağı fiyatı kesinlikle 20 liraları görmeyecek” dedi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, son günlerde zeytinyağı fiyatlarının 20 liranın üstüne çıkacağı yönündeki iddiaları yanıtlayarak, “Zeytinyağı tahmini üretim miktarını Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından eylül ayı içerisinde 180 bin ton üretim olacağı resmi bir açıklamayla beyan edilmişti. Son günlerde basında zeytinyağı fiyatlarının 20 lira civarında olacağı yönünde açıklama yapılıyor. Ben sormak istiyorum, ya UZZK’nın yapmış olduğu 180 bin ton zeytinyağı üretimi yanlış, ya da zeytinyağı miktarı ülkemizde mevcut fakat arkasında farklı şeyler var” diye konuştu.

“ZEYTİNYAĞI İTHALATINA KARŞIYIZ”
Marmarabirlik olarak zeytinyağı ithalatına kesinlikle karşı olduklarının altını çizen Asa, “Ben özellikle açık bir şekilde söylemek istiyorum. Şuanki senaryonun arkasında üreticimizden zeytinyağını düşük bir fiyatla alınması istenmekte. Aynı zamanda da esas alt yapı, dışarıdan zeytinyağı ithalatı yapılmak istenmekte. Yani üreticimizi çok yakından ilgilendiren bir konu olarak değerlendirebilirim. Ben şunu çok net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Dahilde işleme rejimi, yani zeytinyağı ithalatına Marmarabirlik olarak karşıyız. Üreticimizin elindeki ürünün değer bulması konusunda da dışarıdan zeytinyağı ithalatı kesinlikle yapılmaması gerekir. Buna kesinlikle karşıyız” şeklinde konuştu.

ZEYTİNYAĞI FİYATLARI NE KADAR OLACAK?
Zeytinyağı fiyatlarının normal seyrinde devam edeceğine vurgu yapan Asa, “Zeytinyağı fiyatlarını genel olarak değerlendirdiğimizde bugün itibariyle dökme satışlarının 9,70 lira civarında olduğunu görmekteyiz. Genel olarak ambalajlı duruma dönüştüğünde zeytinyağı fiyatlarının 12-13 lira seyredeceğini öngörüyoruz. 20 lira ve üzerinde zeytinyağı fiyatları oluşacağı yönündeki açıklamaları tüketicimiz açısından değerlendirdiğimizde, eğer bu fiyatlarda zeytinyağı fiyatlarının oluştuğunu görürlerse Marmarabirlik markasını tercih etmeleri durumunda kesinlikle o fiyatlarda olmayacağını beyan edebiliriz” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<