banner359

Süper Lig'in değeri 1 milyar euroya çıktı

06 Ağustos 2015 Perşembe 11:24 2015-08-06 11:25:49
Süper Lig'in değeri 1 milyar euroya çıktı
 Spor Toto Süper Lig, yeni katılan yıldız isimler ile birlikte değerini 1 milyar euroya çıkardı. Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, ligin en pahalı oyuncusu unvanını korudu.

Dünyaca ünlü internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Türkiye'ye yeni gelen Podolski, Robin van Persie, Nani, Mario Gomez, Ricardo Quaresma ve Mbia gibi yıldız isimler, ligin değerini katladı. Spor Toto Süper Lig'in toplam piyasa değeri 1 milyar euroyu buldu.

FENERBAHÇE, GALATASARAY'I GEÇTİ
Kadrosunu Robin van Persie ve Nani gibi dünyaca ünlü isimlerle güçlendiren Fenerbahçe, uzun bir süredir ligin en pahalı takımı unvanını elinde bulunduran Galatasaray'ı geçmeyi başardı. Toplam piyasa değerini 158 milyon euroya yükselten sarı-lacivertli ekip, Süper Lig'in en değerli takımı oldu. Galatasaray'ın değeri ise 139 milyon euro olarak gösterildi.

MUSLERA UNVANINI KAPTIRMIYOR
Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, ligin en pahalı oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor. Tecrübeli file bekçisi, 17 milyon euroluk değeri ile bu kategoride ilk sırada yer alırken, Muslera'yı 15'er milyon Euro değerleri bulunan Robin van Persie, Wesley Sneijder ve Nani izliyor.

LİGİN EN PAHALI 10 OYUNCUSU

Spor Toto Süper Lig'in en pahalı 10 oyuncusu şöyle:
Muslera (17 milyon Euro)
Robin van Persie (15 milyon Euro)
Wesley Sneijder (15 milyon Euro)
Nani (15 milyon Euro)
Moussa Sow (13 milyon Euro)
Caner Erkin (13 milyon Euro)
Burak Yılmaz (12 milyon Euro)
Mehmet Topal (12 milyon Euro)
Gökhan Töre (12 milyon Euro) 

Son Güncelleme: 06.08.2015 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<