1 Mayıs Sanıkları Beraat Etti

1 Mayıs’ta Beşiktaş Meydanı’ndan Taksim’e çıkmak isterken çıkan olaylarda gözaltına alınan 9 kişi, 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davadan beraat etti. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim...

27 Kasım 2014 Perşembe 16:07
1 Mayıs Sanıkları Beraat Etti
1 Mayıs’ta Beşiktaş Meydanı’ndan Taksim’e çıkmak isterken çıkan olaylarda gözaltına alınan 9 kişi, 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davadan beraat etti.
İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim Meydanı’nda toplanmalara izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Uyarıları dikkate almayan bazı eylemciler ise Taksim Meydanı’na çıkmak istemiş, daha sonra olaylar çıkmıştı. Yaşanan olaylarda gözaltına alınan 9 kişi hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
İstanbul 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar Özkan Akçay, Deniz Edebali ve Ahmet Baba ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada başka suçtan Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanık Kenan Çorlu’nun ifadesi Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi(SEGBİS) ile alındı. İfade veren sanıklar anayasal ve demokratik haklarını kullandıklarını belirterek beraatlerini talep etti. Kararını açıklayan mahkeme sanıkların üzerlerine atılı suçun unsurları oluşmadığından ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

İDDİANAMEDE 3 YIL HAPİS İSTENMİŞTİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüphelilerin 1 Mayıs günü uyarılara rağmen Taksim Meydana çıkmak istedikleri yapılan polis müdahalesinin ardından gözaltına alındıkları belirtilmişti.
Şüphelilerle birlikte 11 adet taş, 3 adet baret, 3 adet gaz maskesi, 1 şişe sirke 1 adet solüsyon ve deniz gözlüğü gibi materyallerin ele geçirildiği ifade edilen iddianamede 9 kişi hakkında hakkın da toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etmekten 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istenmişti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<