banner359

12 Bebeğini Kaybetti, 13 Yıl Sonra Ikiz Doğurdu

Kastamonu’da, 12 bebeğini kaybeden bir anne, 13 yıl aradan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlattığı tüp bebek projesiyle ikiz bebek sahibi oldu. Kastamonu’nun Hepkebirler mahallesinde ikamet eden Karakoca ailesi, Ramazan bayramında...

28 Temmuz 2014 Pazartesi 10:54
12 Bebeğini Kaybetti, 13 Yıl Sonra Ikiz Doğurdu
Kastamonu’da, 12 bebeğini kaybeden bir anne, 13 yıl aradan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlattığı tüp bebek projesiyle ikiz bebek sahibi oldu.
Kastamonu’nun Hepkebirler mahallesinde ikamet eden Karakoca ailesi, Ramazan bayramında çifte bayram etti. 12 bebeğini çeşitli sebeplerle kaybeden anne Saniye Karakoca (28), 13 yıl aradan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlattığı tüp bebek projesiyle ikiz kız çocuğu sahibi oldu.
Hamile kaldığı 7 bebeğini doğmadan kaybettiğini belirten Saniye Karakoca, ayrıca 5 düşük yaptığını ifade ederek şöyle konuştu: “6 aylık hamile iken evimiz yandı. Bu yüzden bebeği kaybettim. Çocuk sahibi olmamda bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Şu anda bebeklerimi kucağıma aldım çok mutluyum. Bizim için çifte bayram oldu, Ramazan öncesi bir bayram yaşadık, Ramazanda da ayrı bir bayram yaşadık. Bizlere herhalde en güzel bayram, bu bayram oldu. 13 yıldır bebek sahibi olamıyordum. Çok büyük acılarımız, çok büyük kayıplarımız oldu. Herkese teşekkür ediyorum.”
Kastamonu Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde çalıştığını belirten baba Necdet Karakoca (35) da, iki yıl önce evlerinin yandığını belirterek "Ev yandıktan bir gün sonra 6 aylık kız çocuğum eşimin karnında öldü. Eşim 9 aylık hamile iken de, doğumuna 20 gün kala yeğenim 3,5 yaşındaki Mertcan Tiryaki, bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Eşim buna şahit oldu. Gözleri önünde çocuk öldü. Bu yüzden eşim etkilendi doğumuna 20 gün kız çocuğum öldü.”
Hep zorluklar içerisinde yaşadıklarını ve bu çocukların olması içinde ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını aktaran Karakoca, “Bu konuda sağolsun herkes yardımcı oldu. Fakat çocuğumuz bir türlü olmadı. Bu kampanya da olmasaydı zaten yaptıracak durumlarımız yoktu. Allah razı olsun herkesten, çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
Çifte bayram yaşadıklarını anlatan Karakoca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Başbakanımızdan Allah razı olsun, bu tüp bebeği bizlere yaptırdığı için. İnşallah Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kazanır. Her zaman arkasındayız. Her zaman destekliyoruz. Onlarda bizi yalnız bırakmasın.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in önderliğinde ihtiyaç sahibi ailelere tüp bebek kampanyası başlatıldığını hatırlatan baba Necdet Karakoca, şunları söyledi: “Bizleri de bu tüp bebek kampanyasından yararlandırdılar. Şu an ikiz bebeklerimiz oldu. Ramazan’dan önce biz, çifte bayram yaşadık. Ramazan bayramına da çifte mutlulukla girdik. Onların sayesinde çifte mutluluk yaşadık. Allah onlardan razı olsun. Olmayan annelere de babalara da evlat versin. 13 yıl sonra çok büyük mutluluk yaşıyoruz. Bu mutluluk anlatılamaz. En büyük hayalim gerçekleşti, Allah bana ikiz bebek verdi. Bunun dışında şimdiki en büyük hayalim bir kez de olsa Kurtlar Vadisi’nde oynamak istiyorum.”
Ramazan bayramında çifte bayram yaşadıklarını ifade eden kayınvalide Karakoca da, şunları kaydetti: “13 yıl sonra büyük bir mutluluk yaşıyoruz. İkiz bebeklerimizi çok seviyoruz, Allah ömürlerini uzun etsin. Başbakanımıza ve diğer bizlere yardımcı olanlara teşekkür ediyoruz.”
Aile, 13 yıl aradan sonra dünyaya gelen çocuklarına Aslınur ve Sılanur isimlerini verdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<