banner359

136 Yıl Sonra Bursa Büyükşehir Beledisi Hizmet Binasına Kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Vali Ahmet Vefik Paşa döneminde yaptırılan belediye binasından 136 yıl sonra Bursa’ya kazandırılan yeni belediye binası Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıldı.Vali Ahmet Vefik Paşa...

19 Ekim 2015 Pazartesi 19:20
136 Yıl Sonra Bursa Büyükşehir Beledisi Hizmet Binasına Kavuştu
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Vali Ahmet Vefik Paşa döneminde yaptırılan belediye binasından 136 yıl sonra Bursa’ya kazandırılan yeni belediye binası Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıldı.
Vali Ahmet Vefik Paşa döneminde 1879 yılında yaptırılan Heykel’deki tarihi binadan başka yeri olmayan ve hizmetlerini BUSKİ’ye ait binalarda sürdüren Büyükşehir Belediyesi, tam 136 yıl sonra yeni bir binaya kavuştu. 55 milyona mal olan yeni belediye binası toplam 35 bin metrekare alan üzerine kuruldu. 2011 yılında inşaatına başlanan belediye binası 9 bin metre kare taban alanına sahipken, 46 bin metrekare ise kullanım alanına sahip. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda ve bütün konularda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Hedefimiz Bursa’ya en güzel eserleri kazandırmaktır. İnşallah bunu başaracak güçteyiz. Daha çok atılacak adımlarımız var. Türkiye hedeflerine ulaşacaksa başta Bursa katkı sağlayacak” dedi.
Daha evvel imkanların yetersiz olduğunu ifade eden Altepe, “Bursa’nın her köşesine dağılmış olarak birimlerimiz hizmet veriyordu. Ama artık tek çatı altında toplandık. 2011 yılında başladığımız belediye binamızın inşaatı için dünyayı gezdik. Belediye binalarının mimarilerini inceledik. Sonunda bizim de kullanışlı bir kendi mimarimizle belediye binamızı hizmete açmak nasip oldu. Tüm birimlerimiz 15 bloktan oluşan tek çatı altında toplanmış oldu. Bunun yanı sıra poliklinikten, seminer salonuna sergi salonundun kafeteryaya kadar bundan sonra hizmet binamızda yer alacak. 25 bin metre kare park alanında ise çocuk oyun alanı, restoran, büfe ve gezinti alanları bulunmaktadır. Sağlanan yaya yolu ile Ankara yolu ile Zafer Mahallesi arasındaki bağlantıyı sağlamış olduk” dedi.
Önümüzdeki günlerde bir başka projeye daha imza atacaklarının müjdesini veren Altepe, Ankara yolunu yerin altına alarak Zafer Mahallesi ile Elmasbahçeler Mahallesi’ni meydanla birleştireceklerini söyledi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, “Bugün Bursa’yı marka şehir haline getirmiş olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Bursalılar için onur ve gururu bu belediye binasıyla tekrar taçlandırmış olduk. Çok fonksiyonlu bu binanı Bursalıların öz güveni için yine geleceğe güvenle bakmaları için başının dik alnının açık bir şekilde bakmak için çok önemlidir” dedi.
Konuşmaların ardından belediye binası Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve eski belediye başkanları Erdoğan Bilenser ve Erdem Saker’in kurdele kesmesiyle hizmete açıldı. Daha sonra davetliler yeni belediye binasında incelemelerde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<