banner359

"17 Aralık Aşağılık Bir Darbe"

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen “17-25 Aralık Dost-Modern Darbe Süreci” konulu konferansta gazeteci-yazar Elif Çakır, 17 Aralık’ın aşağılık bir darbe olduğunu söyledi. MÜSİAD Samsun Şubesi...

25 Aralık 2014 Perşembe 17:43
Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen “17-25 Aralık Dost-Modern Darbe Süreci” konulu konferansta gazeteci-yazar Elif Çakır, 17 Aralık’ın aşağılık bir darbe olduğunu söyledi.
MÜSİAD Samsun Şubesi tarafından Canik Kültür Merkezi’nde "17-25 Aralık Dost Modern Darbe Süreci" konulu konferans düzenlendi. Gazeteci-yazar Elif Çakır’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans büyük ilgi gördü. Konferans öncesi bir konuşma yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 17 Aralık’ın kendileri için sadece Şeb-i Arus olduğunu vurgulayarak, 17 Aralık’ın adını karalamak isteyen, 17 Aralık’ta başka yıl dönümleri hayal edenlerin hayallerinin o dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gösterdiği engin dirayet ve milletin temsilcilerine sahip çıkması ile başarıya ulaşamadığını söyledi. MÜSİAD’ın çiçeği burnunda üyesi Elif Coşkun Bilgin de, dernek ve Samsun adına faydalı işler yapacağına söz verdi.
Dünyanın yeniden dizayn edildiği 21. yüzyılın en sıcak günlerini yaşarken MÜSİAD olarak halkı bilgilendirme gayreti içerisinde olduklarını dile getiren MÜSİAD Şube Başkanı Erkan Malkoç ise, “200 yıllık vesayet düzeninin son çırpınışları olarak gördüğümüz dost-modern darbe süreci siyasetin yargı kanalıyla sildirilmesi sonucu uluslararası planın bir parçasıdır. Bir daha böyle süreçler yaşamamız için üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız. Bunun için 2015 yılında yapılacak seçimi en önemli adım olarak görüyoruz. Yapılması gereken anayasa değişikliğine tüm siyasi partiler omuz vermelidir” dedi.

“17 ARALIK AŞAĞILIK BİR DARBE”
Konferansı veren Gazeteci-Yazar Elif Çakır, 28 Şubat darbesinin aşağılık olduğunu, ancak 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin daha da aşağılık olduğunu söyledi. Çakır, "17 Aralık darbe girişimini diğer darbelerden ayıran en önemli özellik dini hedef almasıdır. 17 Aralık’ta halkın dini duygularında tahribat oluşturmak istenmiştir. Darbeler sonrası ekonomi düzelir, ülke toparlanır ancak halkın dini duyguları kolay kolay düzelmez. Bunlar yargıda, emniyette her alana sızmışlar ve sinsice bir darbe hazırlığı yapmışlar. Onun için bunun adı dost-modern darbedir" ifadelerini kullandı.

“17 ARALIK ULUSLARARASI DESTEKLİ”
Konferans sonrası kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Çakır, şunları söyledi:
“Her darbe mutlaka uluslararası desteklidir. 17 ve 25 Aralık darbesinin arkasında da uluslararası güçler vardır. Bu zamana kadar bildiğimiz darbeler askeri yöntemle olmuştur. Ancak 17 Aralık darbesi bir yargının hükümeti hedef aldığı bir hukuk darbesidir. Bu bakımdan önem taşımaktadır.”
Konferansın ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Elif Çakır’a plaket yerine adına dikilen fidanın sertifikasını verdi. MÜSİAD Şube Başkanı Erkan Malkoç da, Genç ve Çakır adına dernekleri tarafından dikilen fidanların sertifikasını verdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<