banner359

2 Bin 650 Astsubay Alımı Müracaatları Sürüyor! Kimler Müracaat Edebilir

04 Nisan 2017 Salı 22:30 2017-04-04 22:33:34
2 Bin 650 Astsubay Alımı Müracaatları Sürüyor! Kimler Müracaat Edebilir
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) binlerce gencin hayalini süslüyor. Bu alanda kariyer yapmak isteyenler yapılacak alımları takip edenlerin merakla beklediği Jandarma astsubay alımı için başvurular başladı. Farklı sınıflarda toplamda 2650 kişiyi istihdam edecek Jandarma Genel Komutanlığı, alım ilanını adaylarla paylaştı. Mart ayının son gününde başlayan başvurularla birlikte astsubay alımı bekleyen adaylar harekete geçti. Adaylar sürecin nasıl işleyeceğini ve başvuru işlemlerinin nereden ve nasıl yapılacağını merak ediyor.

Toplamda 2650 personel istihdam edilecek

Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alımı kapsamında, ihtiyacın karşılanması amacıyla lisans ve önlisans düzeyinde; 2 bin 333 jandarma, 20 U/H teknisyeni, 20 istihkam, 40 muharebe, 20 ikmal, 20 bakım, 35 personel, 11 maliye sınıflarında erkek, 150 jandarma, 1 bando sınıflarında kadın personel istihdam edecek. Adayların branş seçimleri ihtiyaca göre eğitim safhasında yapılacak.

Başvuruları hangi tarihlerde yapılacak?

Jandarma astsubay alımı başvuru işlemleri 31 Mart 2017 Cuma günü başladı. Şu an devam eden başvuru süreci 28 Nisan 2017 Cuma tarihinde tamamlanacak. Astsubay alımı başvuru sürecinin ardından sınava çağırılan adaylar için belge inceleme, ön sağlık muayene, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı aşamaları uygulanacak. Bu aşamaları başarıyla tamamlayan adaylar sağlık muayenesi ve güvenlik soruşturması aşamalarından da olumlu sonuç almaları halinde astsubay olmaya hak kazanacaklar. Ardından adaylarla ön sözleşme yapılacak ve temel askerlik ve astsubaylık anlayışı kazandırma eğitimi uygulanacak. Sonrasında adaylarla ilk sözleşmeleri imzalanacak. Jandarma astsubay alımı sonuçları başarı sırasına göre Temmuz 2017 ayı içerisinde adaylara yine internet üzerinden duyurulacak.

Başvurular nereden ve nasıl yapılıyor?

31 Mart - 28 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak başvuru işlemlerini adaylar "https://www.jandarma.tsk.tr/" adresinden başvuru işlemlerini yapabilecekler. Adayların başvurularını tamamlamalarının ardından yazıcıdan Jandarma astsubay alımı başvurusu çıktısını alması gerekiyor.
Ön başvuruların ardından temin edilecek kontenjan miktarının en az on katından az olmamak kaydıyla branş ihtiyaçlarına uygun belirlenecek lisans veya önlisans programlarından başlanarak adaylara "sınav ücretini yatırma duyurusu" yapılacak. Yine adayların başvuru işlemlerini Internet Explorer kullanarak yapması gerekmektedir. Ayrıca başvuru formunda sadece büyük harf kullanılması gerekmektedir.
Yapılan başvurular incelenerek, ihtiyaç duyulan sınıf/branĢlara yönelik tespit edilen programlara uygun öğretim ve eğitim durumuna öncelik verilerek, temin edilecek Sözleşmeli Astsubay kontenjan miktarlarının on katından az olmamak üzere belirlenecek miktar kadar adaya, gruplar halinde; 8-9 Mayıs, 11-12 Mayıs, 16-17 Mayıs ve 22-23 Mayıs tarihlerinde (“Sınav Ücretinin Yatırılması” bölümünde açıklandığı şekilde) sınav ücretlerini yatırmaları için duyuru yapılacaktır. Kendisine belirtilen süre içerisinde sınav ücretini yatırmayan aday, sınavlara katılma hakkını kaybedecektir. Son grupta çağrılan adaylar için bu duyuru 29 Mayıs tarihine kadar yapılacaktır 

Son Güncelleme: 04.04.2017 22:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<