banner359

26 yıldır dinmeyen acı: Hocalı katliamı

26 Şubat 2018 Pazartesi 09:52
26 yıldır dinmeyen acı: Hocalı katliamı

Tarihin en kanlı soykırımlarından olan ve Ermenilerce çocuk, kadın, yaşlı 613 Azerbaycan Türk'üne uygulanan Hocalı Soykırımı, üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen yüreklerdeki acısını ilk günkü gibi koruyor.

26 Şubat 1992'de Ermeniler tarafından işgal edilen Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinin Hocalı şehrinde gerçekleştirilen katliamın acısı 26 yıldır dinmiyor.  Ermeni kuvvetlerinin çeşitli işkenceler gerçekleştirerek ve yakarak katlettikleri 83'ü çocuk, 106'sı kadın ve 70'den fazlası yaşlı 613 kişiye uygulanan soykırım üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen acılar hala taze ve soykırımı gerçekleştirenler de yargı karşısına çıkarılmadı. Karabağ ise 25 yıldır Ermenistan işgali altında.

TBMM BİLDİRİ YAYIMLADI

TBMM Dışişleri Komisyonunca, Hocalı Katliamı’nın 26. yılı nedeniyle bir bildiri yayımladı. Bildiride, insanlık adına kara bir leke olan bu tür saldırgan eylemlerin tekrarlanmaması için uluslararası toplumun, katliama hak ettiği önemi vermesi ve gerekli tepkiyi göstermesi gerektiği bildirildi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, BM’nin bu konuda harekete geçmesini beklediklerini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<