banner359

31 Yıl Sonra Gelen "ses"

Konya’nın Kulu ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Kadir Uğuz, 25 yaşındayken geçirdiği ameliyat sonrası işitme kaybı yaşamasının ardından gerçekleştirilen ameliyatla 31 yıl sonra tekrar duymaya başladı. Kulu’da ayakkabı tamirciliği...

13 Ağustos 2014 Çarşamba 19:40
31 Yıl Sonra Gelen
Konya’nın Kulu ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Kadir Uğuz, 25 yaşındayken geçirdiği ameliyat sonrası işitme kaybı yaşamasının ardından gerçekleştirilen ameliyatla 31 yıl sonra tekrar duymaya başladı.
Kulu’da ayakkabı tamirciliği yapan 56 yaşındaki Kadir Uğuz, 31 yıl önce bir fabrikanın muhasebesinde çalışırken kulağındaki kaşınmalar nedeniyle kulak burun boğaz doktoruna başvurdu. Kulak burun boğaz uzmanı tarafından ameliyat edilen Kadir Uğuz, ameliyattan sonra hiçbir sesi işitemez oldu. Etrafındakilerle işaret diliyle anlaşmaya başlayan Uğuz, muhasebe işini bırakarak ayakkabı tamirciliğine başladı. 31 yıl boyunca duymadan yaşayan Kadir Uğuz, bir ay önce Ankara’da Prof. Dr. Mehmet Gündüz tarafından yapılan muayene sonrasında tekrar ameliyata alındı. Ameliyatta Uğuz’un kulağına biyonik kulak takılarak 31 yıl sonra tekrar duyması sağlandı.
Yaklaşık 5 ay sonra duyma engelinin ortadan kalkacağı belirtilen Uğuz, çok mutlu olduğunu söyledi. Uğuz, etrafındakileri rahatça anlayıp konuştuğunu ve kendini dünyaya yeniden gelmiş gibi hissettiğini ifade etti. Kendisini sağırlıktan kurtaran doktoru Prof. Dr. Mehmet Uğuz’a teşekkür eden Uğuz, seve seve yaptığı ayakkabı tamirciliği ile evine ekmek götürdüğünü sözlerine ekledi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<