35 bin doğal afet: 8 milyon ölüm

18 Nisan 2016 Pazartesi 19:52 2016-04-18 19:56:14
35 bin doğal afet: 8 milyon ölüm
Deprem uzmanı Jeofizikçi James Daniell, doğal afetler yüzünden 1900-2015 yılları arasında 35 bin doğal afette 8 milyon kişinin hayatını kaybettiği ve 7 trilyon dolar maddi hasarın meydana geldiği belirtti.


 20. yüzyılda dünyanın farklı ülkelerinde meydana gelen doğal afetlerin yıllık bilançosu yayınlandı. Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü (KIT) deprem uzmanlarından Jeofizikçi James Daniell, Viyana Yer Bilimleri Birliği’nin yıllık toplantısında açıkladı. Deprem uymanı Jeofizikçi James Daniell, doğal afetler yüzünden 1900-2015 yılları arasında 35 bin doğal afette 8 milyon kişinin hayatını kaybettiği ve 7 trilyon dolar maddi hasarın meydana geldiği belirtti. Maddi hasarda en büyük kaybın sel felaketlerinde meydana geldiği açıklandı. Raporda 7 trilyon dolarlık maddi hasarın üçte ikilik bölümünün sel felaketlerinde, yüzde 26’sı deprem felaketlerinde, yüzde 19’u fırtınalarda ve yüzde 1’ini volkanik zararların meydana getirdiği belirtildi. Jeofizik Enstitüsü ve Afet Yönetimi Merkezi ve Risk Azaltma Teknolojisi (CEDIM) uzmanlarından John Monash Scholar, yüzyıl boyunca yaşanılan afetlerin büyük bölümünü sel felaketlerin olduğunu ancak, 1960 yılından sonra fırtınaların meydana getirdiği maddi hasarın yüzde 30 u bulduğunu söyledi. Yüzyıl boyunca yaşanılan ölümlerin ve maddi hasarın nedenleri konusunda yapılan araştırmada altyapı yetersizliği, plansız ve gelişi güzel yerleşim yerlerinin oluşması olarak gösterildi. İklim değişikliği çevre kirliliğinin ve betonlaşmanın önemine vurgu yapıldı.

Son Güncelleme: 18.04.2016 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<