banner359

40 Engelli Kralın Misafiri Olarak Umreye Gidecek

Bursalı 40 engelli, Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdulaziz’in özel misafiri olarak umreye gidecek.Bursa’da Osmanlı Kadınları Kültürünü Yaşatma Derneği’nin bir yıldır üzerinde çalıştığı ’Resulallah’a Giden Yolda Engel Yoktur’...

09 Ocak 2016 Cumartesi 14:34
40 Engelli Kralın Misafiri Olarak Umreye Gidecek
Bursalı 40 engelli, Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdulaziz’in özel misafiri olarak umreye gidecek.
Bursa’da Osmanlı Kadınları Kültürünü Yaşatma Derneği’nin bir yıldır üzerinde çalıştığı ’Resulallah’a Giden Yolda Engel Yoktur’ projesinde sona yaklaşıldı. Suudi Arabistan Krallığı ile yapılan görüşmeler neticesinde içlerinde refakatçılarının da bulunduğu engelli vatandaşlar ve bazı yetim çocuklar 40 kişilik bir grup halinde Kral Salman Bin Abdulaziz’in özel misafiri olarak kraliyet sarayında ağırlanacak.
20 Ocak tarihinde yola çıkacak olan kafilenin son hazırlık ve bilgilendirme toplantısı düzenlenirken umreye gidecek engelliler ve yakınları duygu dolu anlar yaşadı. Engelli kızı Hilal Bakcan ile birlikte umreye gidecek olan Güler Bakcan yaptığı açıklamada, "Ben iki özel çocuk annesiyim. Onların sayesinde inşallah çok güzel bir yolculuğa çıkacağız. Çıkacağımız bu yolculukta inşallah çok güzel şeyler yaşağacağız. Duygularım tarif edilemez. Hiç yaşayamayacağımız şeyleri yaşayacağız. Ağır engelli bir oğlum daha var o babası ile birlikte kalacak biz ziyaretimizi kızımla beraber gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
Proje hakkında bilgiler veren Osmanlı Kadınları Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Semiha Yavuz, "Derneğimizle beraber yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığımız ’Resulallah’a Giden Yolda Engel Yoktur’ projemiz kapsamında Suudi Arabistan Kralı tarafından misafir edileceğiz. Engelli ve yetimlerimizden oluşan 40 kişilik bir kafile ile ziyaretimizi gerçekleştireceğiz. Beraber yola çıkacağımız arkadaşlarımızı seçerken bir dernekle beraber çalışmayı değil pek çok dernekle istişare etmeyi uygun bulduk. Bursa genelinde il ve ilçelerden engelli dernekleri ile görüşmeler yaptık. Ayrıca proje kapsamına yetimlerimizi de aldık. Projemiz sık eleyip sık dokuduğumuz bir proje oldu. İnşallah son hazırlıklarımızı tamamlayıp 20 Ocak’ta 15 günlük bu güzel yolculuğa çıkacağız" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<