banner359

5 bin kişiye sel esareti

Edirne’de Tunca ve Meriç Nehirleri taştı, 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi’nin kentle bağlantısı kesildi. Askeri araçlar yetersiz kalınca vatandaşlar, kent merkezine traktör römorklarında gitmeye çalışıyor. Bulgaristan’da...

02 Şubat 2015 Pazartesi 13:22
5 bin kişiye sel esareti
Edirne’de Tunca ve Meriç Nehirleri taştı, 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi’nin kentle bağlantısı kesildi. Askeri araçlar yetersiz kalınca vatandaşlar, kent merkezine traktör römorklarında gitmeye çalışıyor.
Bulgaristan’da yaşanan şiddetli yağışların ardından Türkiye ile Yunanistan, Edirne Merkez ile Karaağaç Mahallesi arasında ulaşımı sağlayan Meriç ve Tunca köprüleri, su debilerinin taşkın seviyesini geçmesinin ardından ise tarihi köprüler ve Lozan Caddesi sular altında kaldı. Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan 5 bine yakın mahalle sakini, sabah saatlerinde kent merkezine askeri araçlarla taşınmaya başlamıştı ancak Lozan Caddesi’nde su seviyesinin yükselmesinden dolayı askeri araçların gidiş ve gelişi durduruldu. Bazı vatandaşlar, kent merkezine gitmek için traktör römorklarını kullanmaya başladı.
Karaağaç Mahallesi sakinlerinden gazeteci-yazar Beyazıt Sansı, kentte her yıl yaşanan sel ve taşkın olaylarının artık önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu bizim Karaağaç Mahallemizin daha doğrusu üç nehrin bir yerde buluştuğu Edirne’nin kaderi olmamalı" diyerek, "Bulgar hükümetinin, Bulgar baraj patronlarının esiri olmamalıyız. Böyle aniden, lodos esti, kar yağdı ve taşkın, bu bize yakışmıyor" dedi.
Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, işlerinin zor olduğunu ve geçmiş dönemlerde yılda bir kez yaşadıkları sel ve su taşkınlarını, yılda birkaç defa yaşamaya başladıklarını ve bu durumdan bıktıklarını kaydetti.
Öte yandan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı’nın, basın toplantısı düzenleyerek, durum değerlendirmesi yapacakları bildirildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<