550 Yıllık Altıparmak Camii Yeni Yüzüyle Hizmette

Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirasın tekrar canlandırılması çalışmaları kapsamında yenilenen Altıparmak Camii, çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla vatandaşların hizmetine sunuldu.Bursa Büyükşehir Belediyesi...

04 Aralık 2015 Cuma 15:44
550 Yıllık Altıparmak Camii Yeni Yüzüyle Hizmette
Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirasın tekrar canlandırılması çalışmaları kapsamında yenilenen Altıparmak Camii, çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla vatandaşların hizmetine sunuldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Altıparmak’ta Kuruçeşme Mahallesi’ndeki tarihi Altıparmak Camii’nde sürdürülen çevre düzenleme çalışmaları tamamlanarak dualarla vatandaşların hizmetine açıldı. Sağlık Bakanı Dr Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katılımıyla yapılan açılışın ardından Altıparmak Camii’nde cuma namazı kılındı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, kentin tarihi mahallelerindeki eğitim kurumlarını, camileri ve hazireleri yeniden düzenlediklerini hatırlattı. Başkan Altepe, 550 yıl önce Bursa’da Hoca Muhittin Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan Altıparmak Camii’nin Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirasın tekrar canlandırılması çalışmaları kapsamında ayağa kaldırıldığını anlattı.
Bursa’da kent ziynetlerinin ayağa kaldırılması konusundaki faaliyetlerin de hızla devam ettiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Fatih Sultan Mehmet döneminde 1470 yılında inşa edildiği günden bu yana vatandaşlara hizmet veren Altıparmak Camii yenilenerek çevre düzenlemesi yapıldı. Altıparmak’a değer katan bir eser daha ayağa kaldırıldı. Bulunduğu semte de adını veren bu cami, o zamandan bu yana hizmet veriyor. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak caminin aslına uygun şekilde yenilenmesini ve buluşma mekanı halinde Bursa’ya kazandırılmasını sağladık. Bursa, bu sayede yaşayan canlı bir tarih şehri olma yolunda bir önemli adım daha atmış oldu” diye konuştu.
Başkan Altepe, Altıparmak Camii’nin düzenleme çalışmaları kapsamında avluda bulunan bir binayı yıktıklarını, abdest alma mekanlarıyla birlikte avlu düzenlemelerinin yeniden yapıldığını, cami bahçesinin tüm hazireleriyle birlikte zemin kaplamasına kadar yeniden düzenlendiğini, ilave alanlarla birlikte cemaat için de güzel bir alanın gerçekleştirildiğini belirtti.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da konuşmasında, kentin değerlerinin öne çıkarılması konusunda yoğun emek veren Başkan Altepe’yi tebrik etti. Bakan Müezzinoğlu, Bursa’nın güçlü ve her gün gelişen bir kent olduğuna değindiği açıklamasında Bursa’yı daha da güzel günlerin beklediğini kaydetti.
Konuşmalardan sonra Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın duasının ardından, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Ala, Vali Karaloğlu ve Başkan Altepe, Altırparmak Camisi’nin yeni yüzüyle açılışını gerçekleştirdi. Bursa milletvekilleri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı programın ardından Altıparmak Camii’nde Cuma namazı kılındı. Bereketli günde vatandaşlara lokma ve ayran ikram edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<