ABD Ankara Büyükelçisi’nden önemli açıklamalar

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, uluslararası alanda, Türkiye ve ABD’nin önemli bir stratejik müttefiki olmaya devam ettiğini ifade ederek, “Her ikimizin de ülkelerini tehdit eden teröristlere karşı birlikte savaşmaya ve inandığımız...

25 Haziran 2015 Perşembe 21:58
ABD Ankara Büyükelçisi’nden önemli açıklamalar
ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, uluslararası alanda, Türkiye ve ABD’nin önemli bir stratejik müttefiki olmaya devam ettiğini ifade ederek, “Her ikimizin de ülkelerini tehdit eden teröristlere karşı birlikte savaşmaya ve inandığımız değerleri savunmaya devam edeceğiz” dedi.
ABD’nin 239. Bağımsızlık Günü Adana Sheraton Oteli’nde kutlandı. Adana Valisi Mustafa Büyük ve çok sayıda konuğun katıldığı resepsiyonda ilk olarak Türk İstiklal Marşı ve ABD ulusal marşı okundu. Ardından ABD askerleri bayrak töreni gerçekleştirdi. Resepsiyonda konuşan ABD Adana Konsolosu John Espinoza, Temmuz ayında Adana’daki görevinin sona ereceğini hatırlatarak, "Türkiye’yi ve Adana’yı özleyeceğim. Kebabı, baklavayı çok özleyeceğim" dedi.
ABD Ankara Büyükelçisi John Bass ise Türkiye ile ABD’nin çok iyi bir müttefik olduğunu kaydederek, “Bu güzel şehirde Amerikan ordusu varlığı 1954’ten beri var ve A.B.D. Konsolosluğu 1961 yılında İskenderun’dan Adana’ya taşındı. Buradaki işimiz her zamanki önemini koruyor. Bu özel gün bana birlikte yaptığımız çalışmaların ülkeler ve insanlar olarak paylaştığımız değerleri vurguladığını hatırlatıyor ve bu değerler sizinle Amerika Birleşik Devletleri’nin kuruluşunu kutlarken gurur duymamı sağlayan değerlerle aynı” diye konuştu.
Bu iki ülkenin birlikte önemli şeyler yaptığını kaydeden Bass, “Uluslararası alanda, Türkiye Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli bir stratejik müttefiki olmaya devam ediyor ve her ikimizin de ülkelerini tehdit eden teröristlere karşı birlikte savaşmaya ve inandığımız değerleri savunmaya devam edeceğiz. Benzer şekilde, hem teröristler hem de Esat rejimi tarafından tehdit edilen Suriyelilere ve Iraklılara insani yardım yapma konusundaki ortaklığımız, gücümüzü ve kararlığımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Büyük, Büyükelçi Bass ve Konsolos Espinoza birlikte pasta kesti. Resepsiyon müzik dinletisi ile devam etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<