banner359

ABD, Suriye'yi vurdu

07 Nisan 2017 Cuma 10:12 2017-04-07 10:15:39
ABD, Suriye'yi vurdu
 ABD, Doğu Akdeniz'de bulunan 2 ABD gemisinden Humus yakınlarındaki Şaryat hava üssüne 50'den fazla Tomahawk füzesi fırlatıldı. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "Füze saldırısı, ülkeler 'kırmızı çizgiyi' aştığında Trump'ın harekete geçmeye hazır olduğunu gösterdi" dedi. Tillerson ayrıca, Rusya'nın sorumluluklarını yerine getirmediğini söyledi.

Suriye devlet televizyonu, "saldırganlık" olarak tanımlanan ABD'nin füze saldırısı sonucu kayıplar yaşandığını duyurdu. Suriyeli bir askeri kaynak, füze saldırısında yaklaşık 70 füze kullanıldığını açıkladı.
Trump'tan açıklama

Trump kısa açıklamasında ayrıca "Suriye'deki diktatör Beşar Esad masum sivllere yönelik olarak ölümcül sinir gazları kullanarak bir kimyasal saldırı gerçekleştirdi. Esad kadınları, çocukları ve yardıma muhtaç insanları boğarak (gaz ile) öldürdü. Bu birçok insan için yavaş ve acı veren bir ölüm oldu. Ufacık güzel bebekler bile barbarca katledildi. Esad'ın bu tavırlarını değiştirmesi için yıllardır gösterilen çabalar hep boşa çıktı. Bölgede devam eden ve derinleşmekte olan mülteci krizi bölgeyi istikrarsızlaştırmaya ve Amerika ve müttefiklerini tehdit etmeyi sürdürüyor" dedi.
Öte yandan Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon Suriye'deki Şaryat Hava Üssü'ne yapılan saldırıdan önce Rusya'nın konu ile ilgili olarak bilgilendirildiğini açıkladı.

Pentagon kaynakları, ABD'nin füze saldırısı öncesinde Rusya'yı bilgilendirdiğini açıkladı.
ABD medyası ise bir Savunma Bakanlığı yetkilisinin Akdeniz'deki iki ABD gemisinden Suriye'ye 50 Tomahawk füzesi atıldığını açıkladığını duyurdu.
ABD'nin Suriye rejimine yönelik düzenlediği saldırıyla ilgili açıklama yapan Pentagon görevlisi, ABD füzelerinin Han Şeyhun'un güneyinde yer alan Şaryat hava üssünü hedef aldığını, uçaklar, pistler ve yakıt noktalarının vurulduğunu bildirdi.
Bu arada füze saldırılarının Pentagon'da toplantı sürerken gerçekleştiği bildirildi. USS Ross ve USS Porter ABD füze destroyerlerinin Pentagon'daki görüşmeler sırasında Suriye açıklarına yaklaştığı ve füzelerle Humus yakınlarında Şaryat hava üsssünü hedef aldığı duyuruldu.
Şaryat üssü Rusya'nın Palmira'ya yönelik DEAŞ operasyonları sırasında Rus helikopterleri tarafından kullanılmıştı.
ABD, 6 yıl aradan sonra vurdu 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görev yaptığı dönemde ABD'nin Suriye'ye yönelik askeri operasyonu en son 6 yıl önce gerçekleşmişti. 

Son Güncelleme: 07.04.2017 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<