Ağaçtaki Türk Bayrağı Sahipsiz Kaldı

Adana’da yerel seçim döneminde asılan ancak daha sonra kimsenin sahip çıkmadığı Türk bayrağı bir ağaca takılı kalarak parçalandı. 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde partililer kendi partilerinin bayraklarının yanı sıra Türk bayrağını...

31 Aralık 2014 Çarşamba 10:04
Ağaçtaki Türk Bayrağı Sahipsiz Kaldı
Adana’da yerel seçim döneminde asılan ancak daha sonra kimsenin sahip çıkmadığı Türk bayrağı bir ağaca takılı kalarak parçalandı.
30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde partililer kendi partilerinin bayraklarının yanı sıra Türk bayrağını da cadde ve sokaklara astı. Ancak yerel seçim bitip belediye başkanları seçildikten sonra asılan bayraklar sahipsiz kaldı.
Seyhan ilçesi Sümer Mahallesi’nde asılan büyük bir Türk Bayrağı da sahipsiz bırakılan bayraklardan biri. Türk bayrağı, cadde üzerinde asılı kaldıktan sonra çıkan bir rüzgarda asılı olduğu yerden uçarak bir ağaca takıldı. 10 aydır asılı kaldığı kan kırmızısı rengi solan ve ağaca takılı kaldığı için parçalanan Türk bayrağının bu hale gelmesi çevredeki esnafın tepkisini çekti. Esnaf ve vatandaşlar bayrağın kaldırılması için yetkilileri aradı, ancak gelen giden olmadı. Esnaf bunun üzerine kendisi bayrağı indirmeye çalıştı ancak ağacın gövdesi budandığı için kimse yukarı çıkamadı. Kendilerinde bulunan merdivenlerle de yukarı çıkmak mümkün olmadı.

"BAYRAĞIN BÖYLE BIRAKILMASI ÇOK ÜZÜCÜ"
Bayrağın sahipsiz bırakılmasının çok üzücü olduğunu belirten vatandaşlar, "Bayrağı bu halde görünce gerçekten çok üzüldüm. Bayrağı bu hale getirenler utansın. Bu bayrak dedelerimizin bize kanıyla bıraktığı emanet. Şimdi onların kemikleri sızlıyordur. Gerçekten buna sahip çıkmayanlar utanmalı. Bu görüntü Türkiye’nin en çok değer verilmesi gereken şeye değer vermediğini gösteriyor" dedi.
Adana Valiliği yetkilileri ise konudan haberdar olmadıklarını Türk Bayrağı’nın en önemli değerlerden biri olduğunu, gerekenin yapılacağını bildirdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<