banner359

Akçakale Sınır Kapısı’nda sessizlik hakim

Akçakale Sınır Kapısı’nda dün Suriyelilerin ülkelerine geçişinin ardından, bugün sessizlik hakim.Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Suriye’nin Telabyad kasabası, geçen hafta IŞİD militanlarından alınmıştı....

23 Haziran 2015 Salı 15:48
Akçakale Sınır Kapısı’nda sessizlik hakim
Akçakale Sınır Kapısı’nda dün Suriyelilerin ülkelerine geçişinin ardından, bugün sessizlik hakim.
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Suriye’nin Telabyad kasabası, geçen hafta IŞİD militanlarından alınmıştı. Bu sırada evlerini terk ederek Türkiye’ye sığınan Suriyeliler ise Telabyad’ın YPG ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) denetimine geçmesinin ardından geri dönme talebinde bulundu. YPG, Telabyad’da bombaların temizlenmesinin ardından dün itibariyle sadece Tel Abyad’da yaşayanların geçişlerini kabul etti. Dün yaklaşık bin Suriyeli, Telabyad’a geri döndü. Bugün de yaklaşık 400 Suriyeli Telabyad’a geri dönerken, 20 kişilik bir grubun ise Türkiye’ye geçmek için sınırda beklediği görüldü. Akçakale Sınır Kapısı’nda olduğu gibi Akçakale ilçe merkezinde de sessizlik hakim.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<