banner359

Akdoğan: "hem Tavaf Ettik Hem şeytan Taşladık"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, patisinin Kırıkkale 5. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, AK Parti’nin yaptığı çalışmalardan bahsederek “Hem tavaf ettik, hem de şeytan taşladık” dedi. Başbakan Yardımcısı Yalçın...

28 Aralık 2014 Pazar 16:58
Akdoğan:
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, patisinin Kırıkkale 5. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, AK Parti’nin yaptığı çalışmalardan bahsederek “Hem tavaf ettik, hem de şeytan taşladık” dedi.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, 17 Ağustos Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Akdoğan ve Atalay kongre öncesinde gündeme ilişkin birer konuşma yaptılar.

"İYİ BİR 2015 BEKLİYORUZ BİZ"
2014 yılının zor bir yıl olduğunu ancak siyasi ve ekonomik istikrarla iyi bittiğini söyleyen Atalay, “2015’e baktığımızda daha iyi bir Türkiye görüyoruz. Bütçesi dengelenmiş, bütçe açığı yüzde 1’lerin altına düşürülmüş bir bütçeyle 2015’e giriyoruz. Ve Türkiye’nin ekonomisinde hiçbir kriz veya olumsuzluk görülmüyor ve siyasi istikrarımız sürüyor. Evet, bir seçim var. 7 Haziran’da Türkiye büyük bir seçim yaşayacak. Ama şu anda elimizdeki kamuoyu yoklamaları aynı yüzde 50 bazında devam ediyor ve milletimiz Türkiye’de bu siyasi istikrarın bozulmasını istemiyor. Ekonomik istikrar, siyasi istikrar birlikte aynen devam edecek. Ve Türkiye’de tüm projelerimiz inşallah 2015’te de devam edecek. İyi bir 2015 bekliyoruz biz. Hiçbir sorun beklemiyoruz” dedi.

"HEM TAVAF ETTİK, HEM DE ŞEYTAN TAŞLADIK"
AK Parti iktidarının, bölücü yapılara karşı milletin emanetine sahip çıktığını ifade eden Bakan Akdoğan ise, yapılan mücadeleyi şeytan taşlamaya benzetti. Akdoğan, “Hizmet yaparken, yatırım yaparken bir taraftan da bir mücadele içinde olduk. Çetelerle, mafyayla, karanlık odaklarla mücadele içerisinde olduk. Yani hem tavaf ettik, hem de şeytan taşladık. Türklü türlü oyunlarla üzerimize geldiler. Bütün bunlara karşı milletin emanetine sahip çıktık. Milletin iradesine sahip çıktık. Bunların hepsiyle devletin iradesine musallat olan, devletin otoritesine musallat olan her kim varsa her türlü çeteleşmeyle, yapılanmayla mücadele içinde olduk. Derin devlet yapılanması, paralel devlet yapılanması, alternatif devlet yapılanması, ister Ergenekoncusu, ister paralel devleti, ister KCK’sı milletin iradesine musallat olan, devletin otoritesine musallat olan her kimse bunlara eyvallah etmedik ve etmeyeceğiz” diye konuştu.

"EĞER BU YAPILAR BAŞARILI OLSAYDI SADECE AK PARTİ DEVRİLMEYECEKTİ, TÜRKİYE BİR ESARET REJİMİNE DÖNÜŞECEKTİ"
Bölücü yapıların başarılı olması halinde “Türkiye’de korku ve esaret rejimi olurdu” diyen Akdoğan şöyle konuştu:
“Bu bir AK Parti meselesi değil, bu milletin mukadderatı meselesidir. Ülkenin geleceğinin meselesidir. Eğer bu yapılar başarılı olsaydı sadece AK Parti devrilmeyecekti, Türkiye bir esaret rejimine dönüşecekti. İster derin devlet, ister paralel devlet yapılanması, hangisi başarılı olsaydı artık Türkiye’de korku rejimi, esaret rejimi olurdu. Şimdi AB’den birileri açıklama yapıyor. Peki ortada meşru seçilmiş bir iktidar var, bunu mu tercih edeceksiniz, hayalet bir yapı, kayıt dışı bir yapı, hukuku çiğneyen, demokrasiyi alaşağı etmek isteyen bir yapı var hangisini tercih ediyorsunuz. Kimin yanında duruyorsunuz. Mesele çok açıktır. Bir yanda açık şeffaf milletin oyuyla iktidara gelmiş bir parti var. Öbür tarafta entrikacı, kumpasçı, her türlü yalana hileye başvuran bir ihanet şebekesi var, bunların hangisini tercih ediyorsunuz. Asıl sizin pozisyonunuzu netleştirmeniz gerekiyor. AK Parti’nin yolu bellidir, ne yaptığı bellidir.”

"BU SORUN YENİ TÜRKİYE’YE YAKIŞMIYOR"
Çözüm sürecinin birileri tarafından baltalanmak istendiğini ifade eden Akdoğan, bu sorunun yeni Türkiye’ye yakışmadığını belirterek birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin pekiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Akdoğan, “Bir takım tuzaklar kuruldu, sabotajlar yapıldı, ne zaman sonuca yaklaşsak birileri rahatsız oldu. Türkiye bu sorunu çözmesin istiyorlar. Arkadaşlar bu sorun yeni Türkiye’ye yakışmıyor. Birlik bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi pekiştirmek zorundayız, güçlendirmek zorundayız. Yoksa 2023 hedeflerine ulaşamayız. Bu bir beka sorunudur. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün meselesidir. Bakın, bugün AK Parti’yi denklemden çıkarın, Türkiye’nin bütünlüğünü sağlayacak başka bir siyasi hareket yok. AK Parti’de siyaset yapmanın önemini bilin. Gerçekten çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Sizin varlığınız, bütün bölgelerde AK Parti’nin olması, bütün şehirlerde olması. İşte Türkiye’nin bütünlüğünü bu sağlıyor. AK Parti olmazsa oralarda kimse olmayacak. Bütün şehirlerde biz varız. Herkes bir yerlere sıkıştı. Kimi deniz kenarlarına, kimi İç Anadolu’ya. İşte AK Parti’nin varlığı Türkiye’nin sigortasıdır” dedi.

"SÜRECİ İNŞALLAH NİHAYETİNE ERDİRECEĞİZ"
7 Haziran’da yapılacak olan seçimin önemine değinen Akdoğan, şöyle konuştu:
“Tarihi bir seçime gidiyoruz. Bu seçimleri AK Parti’nin alması, birçok kesimi ‘tamam artık oyun oynayamayız. Komplo kurmayız, kumpas kuramayız’ demek anlamına gelecek. Bu yüzden çok önemsiyoruz. Ve süreci inşallah nihayetine erdireceğiz. Arkadaşlar şunu bilin. Biz yanlış yapmayız. AK Parti iktidarı, AK Parti kadroları yanlış yapmaz. Biz sadece hizmet ediyoruz. Biz hizmet ediyoruz, onlar tehdit ediyor. Biz yatırım yapıyoruz, onlar baskı yapıyor. Biz yapıyoruz onlar yıkıyor. Bunu herkesin çok iyi görmesi gerekiyor.”

"ASIL MİLLİYETÇİ BİZİZ ARKADAŞLAR"
“Asıl milliyetçi biziz arkadaşlar. Millete hizmet eden, milletiniz seven, milletin bütünlüğü için çaba gösteren biziz” diyen Akdoğan, şunları kaydetti:
“Milliyetçi geçinenler, milliyetçiliğin lafını yapanlar. Be kardeşim, sen ülke bölünmesin, şöyle olur, böyle olur diyorsun. Niye Hakkari’de, Şırnak’ta, Van’da yoksun. Oralarda ben varım, ben mücadele ediyorum. Onların karşısında ben direniyorum. Sen yan gelip yatıyorsun, sadece konuşuyorsun, ondan sonra sen milliyetçi oluyorsun bana laf söylüyorsun. Asıl milliyetçi biziz arkadaşlar. Millete hizmet eden, milletiniz seven, milletin bütünlüğü için çaba gösteren biziz. Eğer senin döneminde Türk parası yerlerde sürünüyorsa, bizim dönemimizde Türk parası değer kazanıyorsa biziz milliyetçi olan. Senin döneminde Türk pasaportunun ne kadar itibarı vardı. AK Parti iktidarında Türk pasaportu ile yurt dışına çıktığın zaman nasıl bir itibar görüyorsun. Yurt dışındaki ecdat yadigarları eserlerine sen mi sahip çıktın? AK Parti mi sahip çıktı? Ancak milliyetçilik buralarda görülür.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<