Artvin şehidine Ağladı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen 22 yaşındaki Jandarma Er Ramazan Köse’nin babasının oturduğu ev ve mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit babası Begcan Köse, "Şehit olmadan iki saat...

26 Ekim 2014 Pazar 16:38
Artvin şehidine Ağladı
Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen 22 yaşındaki Jandarma Er Ramazan Köse’nin babasının oturduğu ev ve mahallesi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit babası Begcan Köse, "Şehit olmadan iki saat önce annesiyle görüntülü olarak konuşmuş. Gözyaşları ile son görüşmesini anlatırken oğlum benden helallik istedi ve karşılıklı helalleştiğini söyledi. Söylenecek bir şey yok. Vatan sağolsun" dedi.
Şehit Jandarma Er Ramazan Köse’nin babasının oturduğu Artvin’in Borçka İlçesi Arka köydeki tüm elektrik direklerine ve evlere Türk bayrakları asılırken, mahallenin girişine büyük bir Türk bayrağı yerleştirildi. Tezkeresine 4 ay kala şehit edilen Ramazan Köse’nin, askere gitmeden önce Borçka’da bir lokantada garsonluk yaptığı, 27 yaşında Ufuk ve 10 yaşında Samet adlı iki kardeşi olduğu belirtildi.
Evinin önünde taziyeleri kabul eden 44 yaşındaki baba Begcan Köse, oğluyla en son geçen Perşembe günü görüştüğünü ifade ederek, "Annesi de şehit olmadan iki saat önce kendisiyle görüştü. Annesiyle görüntülü konuşma yapmış. Sonra da bu acı haberi aldık. Söylenecek bir şey yok. Vatan sağolsun" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün gece amca Mustafa Köse’yi arayarak aileye başsağlığı dilediği öğrenildi. Amca Köse, “Türk milletinin başı sağ olsun. Tüm dünyaya, bütün milletlere ve insanlığa sesleniyorum; milletimizin inancı, gücü ve kudreti karşısında memleketimizi ve toprağımızı bölmeye, parçalamaya kimsenin asla gücü yetmeyecektir. Bu millet bu duygularla nice şehitler vermiştir. Bizim çocuğumuz da şu an şehit düşmüştür. Bu vatan ve millet için nice şehitler vermeye hazırız. Türk milletinin her biri bir neferdir, askerdir” dedi.
Arkadaşlarının desteğiyle ayakta duran ağabey Ufuk Köse ise, “Canımız çok yanıyor. Bir yandan seviniyoruz. Çünkü o şehit oldu. Dağda yatan şerefsizlere, burada hesap soracak 150 genç var. Bir Ramazan gider 150 Ramazan gelir. 150 Ramazan gider bin 500 Ramazan gelir. Ama buna bir an önce bir çözüm bulsunlar. Buradaki bütün gençler can vermeye hazırdır. Ama yetkililerimiz bunun çözümünü bulsunlar” diye konuştu.
Şehit Er Ramazan Köse, cenazesinin yarın öğle namazının ardından Borçka Merkez Camisinde kılınacak namazdan sonra toprağa verilecek.
Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Jandarma Alay Komutanı, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Mut, Belediye Başkanı Aslan Atan ve İlçe Müftüsü İbrahim Görmüş, şehidin ailesinin Arka köyündeki evine giderek şehit ailesine “Başımız sağ olsun” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<