Askerlik uzadı! Haberi yalanlandı!

Ajanslardan son dakika geçti: Askerlik uzadı

02 Şubat 2018 Cuma 09:02 2018-02-02 10:24:57
Askerlik uzadı! Haberi yalanlandı!

Son dakika habere göre; Genelkurmay Başkanlığı'ndan flaş açıklama geldi. Askerlik süresi uzadı. Genelkurmaylık "Uzun dönem silah altı askerlerin , askerlik süreleri ise 12 ay , 4 dönem iken 18 ay , 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir." dedi

Genelkurmay'dan son dakika mesajlar var. Askerlik süresi uzadı bilgisi geçti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Milli savunma bakanlığı ile genelkurmay başkanlığı olağanüstü hal teskere planlama toplantısı sonucu nihai kararı hafta başı resmi gazete yayını ile duyurulacaktır. Hali hazırda silah altında bulunan ER/ERBAŞ zorunlu askerlik süreleri yenilenmiş olup , bu kararın tüm silahlı kuvvetler ile milletimize hayırlı olmasını temenni ederiz. Kısa dönem askerlik görevlerinde herhangi bir değişikliğin olmadığını öncelikle bildirmeliyiz. Uzun dönem silah altı askerlerin , askerlik süreleri ise 12 ay , 4 dönem iken 18 ay , 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir. (Ek izin süreleri tanınacaktır.) ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü hali göz önünde bulundurarak bu kararı yerinde ve doğru bir planlama şekli olarak gördüğümüzü ve bu neden ile hızlı adımlarla yürürlüğe girmesini temin etmiş bulunmaktayız. Bu konu ile alakalı bilgilendirme formu genelkurmay başkanlığı resmi sitesinden yapılacaktır. Bu kararın Türk milleti ve mehmetçiğimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

banner380

Ancak olayın perde arkası çok farklı çıktı. Açıklamanın sahte olduğu, medya kuruluşlarına WhatsApp yoluyla Genelkurmay antetli yazı yollandığı iddia edildi.

Hürriyet muhabiri Uğur Ergan yaşanan olayı şöyle anlattı;

"Sabah saatlerinde bana da Genelkurmay’dan WhatsApp yoluyla Genelkurmay antetli yazı geldi. Ancak ne yazının üzerinde ne de daha sonra bunun sahte bir açıklama olduğuna dair uyarıcı herhangi bir ibare bana iletilmiş değildi. Hürriyet ile birlikte TRT ve bazı gazetelere de giden Genelkurmay Başkanlığı antetli yazıyla ilgili sahtedir uyarısı yer almadığı için haberin resmi bir açıklama olduğu değerlendirildi. Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri de benim WhatsApp ve e-mailime gönderildiğini söylemelerine rağmen uyarı yazısının gitmediğini doğruladı. Haber internet sitelerine ve TRT ekranlarına çıkınca Genelkurmay Başkanlığı söz konusu metnin sahte olduğunu acilen telefonla bildirip internetten kaldırılmasını istedi."

HÜKÜMETTEN 'ASKERLİK SÜRESİ' AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise sahte iddialarla ilgili, "Haberler gerçeği yansıtmıyor." açıklamasını yaptı.

Son Güncelleme: 02.02.2018 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<