banner359

Atatürk Stadı İçin Yeni Proje...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Stadyumu’nun geleceğiyle ilgili konuşarak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştük. Bakanlığın kendi projesi var. Gerekli çalışmayı yapacağız. Hem spor, hem miting yapılabilecek....

07 Kasım 2015 Cumartesi 12:46
Atatürk Stadı İçin Yeni Proje...
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Stadyumu’nun geleceğiyle ilgili konuşarak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştük. Bakanlığın kendi projesi var. Gerekli çalışmayı yapacağız. Hem spor, hem miting yapılabilecek. Stadın belli kısmı kalabilir ama meydan olacak” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Olay TV’de Ahmet Emin Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu ’Her Açıdan’ programının konuğu oldu. Başkan Altepe, eski stadyum yeriyle ilgili projenin mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı almasının ardından bölgeyle ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yeni bir proje çalışmasını yürüttüğünü belirterek, Bursa’ya yakışacak güzel bir alan olacağını söyledi. Bursa’nın en büyük eksiğinin meydan olduğunun ifade eden Altepe, “Miting yapacak yerimiz yok. Ya Gökdere Kavşağı’nda, ya da Fomara Kavşağı’nda miting yapıyoruz. Buraları miting alanı değil. Şehir felç oluyor, güvenlik sorunu yaşanıyor. Bu tip etkinliklerin mevcut stadın bulunduğu yerde olması gerekiyor. O bölge bize lazım. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştük. Bakanlığın kendi projesi var. Gerekli çalışmayı yapacağız. Hem spor, hem miting yapılabilecek. Stadın belli kısmı kalabilir ama meydan olacak” ifadelerini kullandı.
“UÇAK ÜRETECEK KAPASİTEMİZ VAR”
Altepe, şehrin ekonomisinin yerel yönetimin destekleriyle birlikte olduğunun altını çizerek, Türkiye’nin ilk yerli yerli vagonunu Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla Bursa sanayisinin yaptığını söyledi. Bursa’nın hızlı tren gibi her türlü imalatı dahi yapabilecek bir potansiyelinin bulunduğunu vurgulayan Altepe, “Sırada uzay havacılık var. Bilim merkezinde uzay havacılık bölümü kurduk. Havacılık sektörü başlıyor. Üniversiteye havacılık bölümü açıyoruz. Bursa artık havacılıkla ilgi araçları, uçakları da üretecek. Bursa yerli marka otomobilin de üretilmesi gereken şehir” açıklamasını yaptı.
Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ ve iktisadi teşekkülleri dahil 3 milyarı aşan bütçesinin en büyük payını ulaşım için ayırdıklarını vurgulayan Altepe, “Bir yandan raylı sistem hatları, bir yandan kavşaklar, diğer yandan yeni açılan yatay ve dikey yollarla ulaşım sorununu çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Ankara Yolu’ndaki minibüslerin de kısa süre içerisinde sisteme entegre edileceğine dikkat çeken Altepe, “Sistemin bir bütün olması gerekiyor. Vagonlar geldikçe, minibüsler de dönüşecek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<