banner359

Aydın Valiliği Erdal Eren’i sordu

Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yazı göndererek ismi Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Kuşadası ilçesi Güzelçamlı Mahallesi’ndeki Kenan Evren Caddesi’ne oybirliğiyle verilen Erdal Eren’in açık kimlik bilgisini...

24 Haziran 2015 Çarşamba 23:30
Aydın Valiliği Erdal Eren’i sordu
Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yazı göndererek ismi Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Kuşadası ilçesi Güzelçamlı Mahallesi’ndeki Kenan Evren Caddesi’ne oybirliğiyle verilen Erdal Eren’in açık kimlik bilgisini istedi.
Aydın Valiliği’nden Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen 22 Haziran tarihli yazıda, Kuşadası’ndaki Kenan Evren Caddesi’ne ismi verilmek istenen Erdal Eren’in kimlik bilgileri ve Aydın’a geçmişte yapmış olduğu hizmetler soruldu. Aydın Vali Yardımcısı Abdullan Aslan imzalı yazıda, "Kuşadası İlçesi, Güzelçamlı Mahallesi’nde bulunan caddeye ismi verilen Erdal Eren’in açık kimliği ile Aydın’a geçmişte yapmış olduğu hizmetlere ilişkin bilgi ve belgelerin valiliğimize gönderilmesini rica ederim" denildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz 2010 tarihinde dönemin Başbakanı iken partisinin grup toplantısında Erdal Eren ve idam edilen gençlerle ilgili olarak gözyaşlarını tutamayarak, “17 yaşındaki çocukları yağlı urgana taşıyan zihniyetle hesaplaşacağız. 12 Eylül de büyük trajediler yaşanmıştır” ifadelerini kullanmıştı.
12 Eylül Darbesi öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü gerekçesiyle hüküm giyen ve yaşı büyütülüp 17 yaşında asılarak idam edilen Erdal Eren, o dönem Ankara Yapı Meslek Lisesi öğrencisiydi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<