banner359

Bakan, Tepki Gösteren Işçilere Ve Yakınlarına Açıklama Yaptı

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde maden ocağında su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kalmasının ardından maden ocağında kriz masası oluşturuldu. Bölgeye gelen bakanlar kriz masasında çalışmaları takip ederken,...

28 Ekim 2014 Salı 21:46
Bakan, Tepki Gösteren Işçilere Ve Yakınlarına Açıklama Yaptı
Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde maden ocağında su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kalmasının ardından maden ocağında kriz masası oluşturuldu.
Bölgeye gelen bakanlar kriz masasında çalışmaları takip ederken, maden işletmesinin sahiplerine tepki gösteren işçiler ve yakınlarına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıklamalarda bulundu.
İşçiler ve yakınlarının kriz masasının çalışmalarını sürdürdüğü yere gelerek maden sahiplerine tepki göstermesi üzerine Bakan Taner Yıldız, yüksek bir yere çıkarak işçiler ve yakınlarına açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldız, “Arkadaşlar şu anda su seviyesi yaklaşık saatte 1 metre yükseliyor. Pompanın bir tanesi çalışmaya başladı. Su seviyesini düşürmeden kurtarma çalışmalarına başlayamayız. Ortada bir sıkıntımız var. Bu sıkıntıyı gidermemiz lazım. Bu kazayı hiç kimse istemez. Bu kaza madem ki başımıza geldi, hızlıca bununla alakalı tedbirleri almamız lazım. Ben bu haberi aldığımda havaalanına 15 dakika mesafedeydim. Havaalanından direkt buraya geldim. Şimdi suyun seviyesini düşürmemiz lazım” diyerek vatandaşları sakinleştirdi.
Maden ocağında çalışmalar devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de maden ocağına geldi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<