banner359

Bakan Yılmaz: "buruk Bir Bayram Yaşıyoruz"

Bingöl Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ortadoğu’da yaşanan savaşlara dikkat çekerek, buruk bir bayram yaşadıklarını söyledi. Ramazan Bayramı’nı Bingöl’de geçiren Kalkınma...

28 Temmuz 2014 Pazartesi 13:49
Bakan Yılmaz:
Bingöl Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ortadoğu’da yaşanan savaşlara dikkat çekerek, buruk bir bayram yaşadıklarını söyledi.
Ramazan Bayramı’nı Bingöl’de geçiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valiliğince Polisevi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Yılmaz, düzenlenen törende Vali İbrahim Taşyapan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Jandarma Komutanı Selahattin Mersin, AK Parti Bingöl Milletvekilli Eşref Taş, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Emniyet Müdürü Atalay Ürker, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun ve davetlilerin katılanların bayramını kutladı.
Bayramlaşma töreninin ardından Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği’ni (BİŞHAK) ziyaret eden Bakan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramlarda birlik ve beraberlik ruhunun güçlendiğini söyledi.
Ramazan Bayramı’nın hayırlı olmasını dileyen Bakan Yılmaz, “Ramazan Bayramı’nı Bingöl’de idrak ediyoruz. Ramazan Bayramı’nın hayırlı uğurlu olmasını diliyor, tebrik ediyorum. Bingöl için, ülkemiz için, İslam alemi için barış, esenlik getirmesini diliyorum. Ramazan ayı boyunca hepimizin yaşadığı güzel bir atmosfer oldu. Onun bütün yıla yayılmasını temenni ediyorum. Barış ve huzur içerisinde ülkemizin, milletimizin geleceğe yürümesini diliyorum” dedi.

“BURUK BİR BAYRAM YAŞIYORUZ”
Bayramların toplumun önemli dinamiklerinden olduğunu, bu günlerde birlik ve beraberlik ruhunun güçlendiğini ifade eden Bakan Yılmaz, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Bakan Yılmaz, "Bayramlar aslında toplumuza güç veren, toplumuzu diri tutan hadiselerdir. Bu bayramı da güzel bir şekilde idrak ediyoruz. Ancak bir taraftan da bir burukluğumuz var doğrusu. İslam aleminde maalesef birçok ülkede acı hadiseler görüyoruz. Gazze, Suriye başta olmak üzere son derece sıkıntı içerisinde bayramı geçiren, Ramazan’da yine çok sıkıntılar içerisinde geçiren ülkeler var. O acıdan da bir burukluk hissediyoruz. İnşallah bu bayram acı günlerin geride kalmasına vesile olur diyorum ben. Oradaki kardeşlerimize de en derin bayram dileklerimizi, temennilerimizi iletmek istiyorum” diye konuştu.

"BAYRAMLARI DOLU DOLU YAŞAMAMIZ LAZIM"
Modernleşme süresinin etkisiyle bayramın sadece tatil gibi göründüğünü ifade eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
“Bayramları dolu dolu yaşamamız lazım. Maalesef bir taraftan da bir modernleşme süresinin etkisiyle bayramlar sadece bir tatil gibi görünüyor. Böyle görülmesini ben doğrusu pek tasvip etmiyorum, benimsemiyorum. Tabi ki herkes tatillerini yapabilir kişisel tercihlere söylenecek bir sözümüz yok. Ama bayramı bayram olarak yaşamak en doğrusu diye düşünüyorum doğrusu. Bugünlerde mutlaka ziyaretlerimizi sıkılaştırmamız lazım. Eşe dosta gitmemiz lazım, hasta sormamız lazım, yaşlıları özellikle sormamız lazım.”
Konuşmasında bayramda yaşanan trafik kazalarına da değinen Bakan Yılmaz, “Bir taraftan da seyahatler çok artıyor bu ortamda. Seyahatlerimizde de çok dikkatli olmamız lazım. Her bayramda maalesef trafikten acı haberler alıyoruz bu bayramda da bazı kazalarla ilgili haberler duyuyoruz. Gerek bayram süresince, gerek bayramdan sonra trafikte de çok sabırlı olmayı ben tavsiye ediyorum. Ramazan bize sabrı öğretti onu bu bayramda da trafikte gösterelim diye temenni ediyorum” dedi.
Konuşmasının ardından dernekten ayrılan Bakan Yılmaz, kapıda kendisini bekleyen çocuklara bayram harçlığı verdikten sonra, bayram ziyaretlerini sürdürmeye devam etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<