Bakanlıktan dolandırıcılık uyarısı

19 Ekim 2015 Pazartesi 16:46 2015-10-19 16:48:23
Bakanlıktan dolandırıcılık uyarısı
 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tüketicilere telefon ile ulaşılarak tüketicilerin kimlik veya banka kartı bilgilerinin alınması ve uyuşmazlık konusu tutarların tüketicilerin hesaplarına yatırılmasına ilişkin Hakem Heyetleri tarafından yürütülen herhangi bir işlem kesinlikle söz konusu olmadığını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, son zamanlarda Bakanlığa ulaşan şikayetlerden, Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru yapmış olan tüketicilerin bazı şahıslarca telefonla aranarak “Hakem heyetinizdeki başvurunuz sonuçlandı, kredi kartı bilgilerinizi ya da kimlik bilgilerinizi verdiğiniz takdirde hesabınıza paranız yatırılacaktır” şeklindeki vaatlerle dolandırılmaya çalışıldığı anlaşıldığı vurgulandı.
Gerek bankalarla ilgili uyuşmazlıklarda gerekse tüketicinin taraf olduğu sözleşmelerle ilgili diğer uyuşmazlıkların çözümünde yetkili ve görevli merciiler belli parasal tutarlar dahilinde Tüketici Hakem Heyetleri ve Tüketici Mahkemeleri olduğu hatırlatılarak," Tüketici hakem heyetince alınan kararlar, alındığı tarihten itibaren on iş günü içinde taraflara yazılı olarak tebliğ edilmektedir. Alınan kararların taraflara taahhütlü mektupla gönderilmesi esas olup, ancak gecikmesi halinde zarar doğabilecek işlerde, gerekçe belirtilmek suretiyle, memur vasıtasıyla da tebligat yaptırılabilmektedir. Ancak tüketicilere telefon ile ulaşılarak tüketicilerin kimlik veya banka kartı bilgilerinin alınması ve uyuşmazlık konusu tutarların tüketicilerin hesaplarına yatırılmasına ilişkin Hakem Heyetleri tarafından yürütülen herhangi bir işlem kesinlikle sözkonusu değildir.
Hakem Heyetlerine başvuru yapan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları bakımından, telefonla aranarak yapılan vaatlere itibar etmemeleri ve duyarlı olmaları hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 

Son Güncelleme: 19.10.2015 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<