banner359

’başörtülü Avcısı’nın Ilk Ziyaretçisi Chp’li Balbay

İzmir’de türbanlı öğrencisini derse almadığı gerekçesiyle, ’öğrenim özgürlüğünü engellemek’ten 2 yıl 1 aylık cezası Yargıtay tarafından onaylanan ve gözyaşları arasında son dersini verip cezaevine giren Prof.Dr.Renan Pekünlü’nün...

29 Kasım 2014 Cumartesi 15:54
’başörtülü Avcısı’nın Ilk Ziyaretçisi Chp’li Balbay
İzmir’de türbanlı öğrencisini derse almadığı gerekçesiyle, ’öğrenim özgürlüğünü engellemek’ten 2 yıl 1 aylık cezası Yargıtay tarafından onaylanan ve gözyaşları arasında son dersini verip cezaevine giren Prof.Dr.Renan Pekünlü’nün ilk ziyaretçisi CHP İzmir Milletvekili, gazeteci-yazar Mustafa Balbay oldu.
Bir konferansa katılmak için geldiği Foça’da Prof. Dr. Renan Pekünlü’yü Foça Açık Cezaevi’nde Avukat Murat Ergün ile birlikte ziyaret eden Balbay, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından yaptığı açıklamada ziyaretle ilgili bilgi verdi ve Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün mesajını iletti. Balbay, "Avukat arkadaşımız Murat Ergün ile Renan hocamızı ziyaret ettik. Morali çok iyi astronomi diliyle söylersek uzay kadar iyi. Gerçekte bu iktidarın istekleri dışında davranırsanız, laikliği fazla savunursanız başınıza bunlar gelir mesajı verilmiştir. Rennan Pekünlü hocanın görüşlerine katılıp katılmamak ayrı bir sorundur, bir profesörün cezaevine konulması ayrı bir sorundur. 21. yüzyılda eller Mars’a gidiyor biz mars olmuşuz. Rennan Pekünlü hoca içeri görünce kuralları sormuş buranın kuralları nasıldır diye. Ben de dayanamadım, hocam kurallara uyduğunuz için burdasınız zaten dedim. Açık cezaevi kuralları içerisinde diğer mahkumlarla da görüşmüş. Yakında mahkumlara astronomi dersi vermek için cezaevi yönetiminden izin istemiş. Bize de ziyaretimiz esnasında 15 dakika uzay biliminden bahsetti" dedi.
Prof. Pekünlü’nün ’öğrenim özgürlüğünü engellediği’ gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık hapis cezasının onanması ile 4.5 ay hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatan Balbay, "Mahkemeye başvuran öğrencilerin hiçbirisi sınıfta kalmamış. Hiçbiri zayıf almamış. O zaman ne engellenmiş. Foça açık cezaevinde birçok atölyeler var. Çok güzel şeyler üretiyorlar. Hocamıza da önermişler. O da düşünüyormuş üzerinde. Hocamız nisan ayında çıkacak cezaevinden. Renan Pekünlü yalnız değildir dayanışmamızı göstermek için buradayız. Beraber çam ağaçlarının altında çay içtik. Sohbet ettik. Mesajını sorduk. Türkiye’nin önemli bir seçim yılına gireceğini orada toplumun uyanık olmasının gerektiğini kendi yaşadığı bu olayın kendi özgürlüğü kadar üniversitelerin de özgürlüğünü kısıtladığını vurguladı" diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<