banner359

Bir bardak süt içince bir daha düşünün

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde yaşayan bir çiftçi, sosyal paylaşım sitesindeki mesajında zorlu ve meşakkatli süt üretimini anlattı ve ’Bir bardak süt içerken şöyle bir düşünün...’ diye tüketicilere hayli manidar, uyarıcı bir...

21 Şubat 2015 Cumartesi 13:15
Bir bardak süt içince bir daha düşünün
Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde yaşayan bir çiftçi, sosyal paylaşım sitesindeki mesajında zorlu ve meşakkatli süt üretimini anlattı ve ’Bir bardak süt içerken şöyle bir düşünün...’ diye tüketicilere hayli manidar, uyarıcı bir mesaj gönderdi.
Kümbet mahallesinde yaşayan çiftçi Seydi Koyuncu, özellikle şiddetli kış mevsimi yaşanırken süt üretiminde yaşanan zorluklara dikkat çekti. Çiftçilerin kar yağışı ve soğuk havalarda yaşadığı sıkıntılara işaret eden Koyuncu, mesajında, "Bir bardak sütü içerken şöyle bir düşünün, o süt inek memesinden çıkıp da ne zahmetler sonunda sizin önünüze geliyor. Bu karda kışta unutmayın, afiyet olsun, hayırlı cumalar’’ diye belirtti.
Seyitgazili Seydi Koyuncu, mesajını, ahırdaki inek, üretimi yapılan ve piyasaya sürülmeye hazırlanan çeşitli kaplar içindeki süt ve yoğurtların kar üstündeki çeşitli fotoğrafları ile de destekledi.
Bu zorlu süreçe dikkat çekilen anlamlı mesajla, çiftçilerin soğuk kış şartlarında yaşadıkları sıkıntılar ve büyük emekle bakılan hayvanlardan elde edilen sütün sofralara nasıl güçlükle geldiği anlatılıyor ve gerçekten de köylünün milletin efendisi olduğu bir kez daha anlaşılıyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<