banner359

"biz Yolumuza Devam Ediyoruz”

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye’de özgürlükleri, ekonomik gelişmeyi, sosyal dinamizmi sağlayan iktidara ve onun liderine karşı böyle bir taarruzda bulundular. Ama herkes hakkını biliyor, biz yolumuza devam ediyoruz” dedi. İçişleri...

06 Ağustos 2014 Çarşamba 18:58
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye’de özgürlükleri, ekonomik gelişmeyi, sosyal dinamizmi sağlayan iktidara ve onun liderine karşı böyle bir taarruzda bulundular. Ama herkes hakkını biliyor, biz yolumuza devam ediyoruz” dedi.
İçişleri Bakanı Ala, Gölbaşı Vilayetler Evi’nde Anadolu Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen ’Yeni Türkiye’de Gençliğin Geleceği Tasavvuru’ konulu programa katıldı. Bakan Ala’nın yanı sıra AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da toplantıya katıldı.
Gençlere yönelik yaptığı konuşmada, dünyada şu an itibariyle kuzey ve güney arasında ekonomik dengesizlik olduğunu söyleyen Bakan Ala, doğu ile batı arasında değer uyuşmazlığının olduğunu ifade ederek "Doğu-batı arasında İslam’ı yeniden okuma vaktidir" şeklinde konuştu.
Bakan Ala, entelektüel kuraklık içinde olunduğunu savunarak, "Bir siyasal çölleşme içindeyiz. Bugünkü Türkiye’de yaşayan gençler olarak, entelektüel anlayış içinde bulunabilme özgürlüğü şu dönemde yakalamış gençler olarak, sizin içinizden uluslararası barış, evrensel barış, İslamı yeniden yazacak gençlerin çıkabiliyor olması gerekir. Sorumluluğunuz ağır. Yeni aydınlanmayı başlatacak arkadaşlarımızsınız. Siz içinizden çok büyük medeniyet tasavvurlarını içinizden geçirin ki, dünyaya katkıda bulunabilirsiniz. Üretileni takip etmekte yetiniyoruz ve oradan bazı değerleri alıyoruz ama ciddi katkılarda bulunamıyoruz. Çünkü öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, artık herkes komşusunu, dünyayı cebinde taşıyor. Bir iletişim devrimi olmuş. ’Kendi mahallemizde kendi değerlerimizle yaşayalım’ desek de bu mümkün değil. Ya saldırıya uğrayacaksınız ya da katkıda bulunacaksınız. Ya savunacaksınız ya sizin değerlerinizi ileriye taşıyacaksınız" ifadelerini kullandı.
İslam medeniyetinin iki kutuplu dünyayı ihtiyaçları içinde barındıran bir medeniyet olduğunu altını çizen Ala, gönüle hitap eden bir medeniyetin temsilcileri olunduğunu vurgulayarak "Osmanlı’nın temelinde ’insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı vardı. Bizim kendimize yeniden dönüp geleneğimizi örselemeden, ötelemeden, eleştirel düşünceyi mutlaka ötelemeden yeniden ele alıp bu dünyanın uygarlıkları, çatışacak mı tartışmasını yeni bir perspektifle ortaya koymalıyız” diye konuştu.
Gençlerin; siyasetin, sivil toplumun içinde olmaları gerektiğini vurgulayan Bakan, Ala şunları dedi:
“Bu milletin değerleriyle uyuştuğunuz sürece bunlar zor değildir, Size büyük bir ivme kazandırır. Türkiye kapalı sistemden açık topluma geçişin değişim sürecini yönetiyoruz. Kaldırıyoruz, kaldırıyoruz, bitmedi. 800 gün kutlanacak günümüz var, yetmiyor. Bunları Allah’ın izniyle kaldıracağız. Nasıl ki düşman üretme potansiyeli elimizin tersiyle itip kaldırdıysak.”
Bakan Ala, şunları kaydetti:
“Türkiye’de bu kadar güzel işler olurken, bunları başka kimselerin dışarıda bölgemizdeki istikrarsızlıktan yararlanmaya çalışan ve Türkiye’nin itirazından rahatsız olan odaklar, işte Gazze’de olay oluyor, Türkiye itiraz edebiliyor, Türkiye sesini çıkarabiliyor, başka kimsenin ses yok. Çünkü istikrar yok, siyaset yok, irade yok. Bunu görenler ‘Türkiye’de diğerlerine benzesin bölgede, onlar için süt liman, bizim için kan revan olsun’ diye böyle paralel yapılanmalarla bu kadar güzel şeyleri Türkiye’de sağlayan özgürlükleri, ekonomik gelişmeyi, sosyal dinamizmi iktidara ve onun liderine karşı böyle bir taarruzda bulundular. Ama herkes hakkını biliyor, biz yolumuza devam ediyoruz”
Çalık ise yaptığı konuşmada, Anadolu Öğrenci Birliği’nin dinamik bir ekip olduğunu söyleyerek, gençlerin attıkları her adımda yanlarında olacaklarını kaydetti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<