banner359

BKSTV’den ‘Çarpana Dokuma’ atölyesi

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV), ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla ‘Çarpana Dokuma’ atölyesi gerçekleştirecek.

01 Mart 2018 Perşembe 15:31
BKSTV’den ‘Çarpana Dokuma’ atölyesi

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV), ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla ‘Çarpana Dokuma’ atölyesi gerçekleştirecek.

Geçen yıl ‘Anneler Günü’nde ‘Kendi Bebeğimi Yapıyorum Bez Bebek Atölyesi’ ile Bursa’nın farklı köylerinden kadınları buluşturan BKSTV, bu kez ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘Geleneksel Çarpana Dokumalarının Günümüz Moda Anlayışına Uyarlanması’ konulu yeni bir atölyeye imza atacak. 10 Mart Cumartesi günü 10.00 ile 17.00 saatleri arası gerçekleştirilecek atölye, Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Çarpana Dokuma Taşıyıcısı ve Sanatçısı Sevgi Yüksel Uzunöz tarafından Kültürpark’ta BKSTV atölye salonunda hayata geçirilecek. Bursa’nın köylerinden 20 kadınla yapılacak programda çarpana dokuma temel tekniği uygulamalı öğretilecek. Proje Koordinatörlüğünü Huri Aykut Ülker’in üstleneceği atölye, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek ve iştirak belirli bir kontenjanla sınırlı olacak. Atölyeye katılmak isteyenler başvurularını, 8 Mart Perşembe tarihine kadar pr@bkstv.org.tr adresi ile 02242344912 ve 05334922484 numaralı telefonlara yapabilirler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<