Bm Kıbrıs Özel Danışmanı Ile Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri (BMGS) Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüştü. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Kıbrıs bağlamında son gelişmelerin değerlendirildiği aktarılarak,...

28 Ekim 2014 Salı 17:48
Bm Kıbrıs Özel Danışmanı Ile Görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri (BMGS) Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüştü.
Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Kıbrıs bağlamında son gelişmelerin değerlendirildiği aktarılarak, Eide’nin ‘Kıbrıs gibi uzun soluklu bir soruna çözüm bulunması için hala iyimser olduğunu, masada olunmazsa herhangi bir çözüme ulaşılamayacağını, zaten pek çok sorunlu boyutu olan Kıbrıs konusunun gündeme gelince daha da girift hale geldiğini’ söylediği belirtildi.
Bakan Çavuşoğlu ise Türkiye’nin Kıbrıs konusuna bir çözüm bulunmasına yönelik iradesinin hala güçlü olduğunu belirterek, Türkiye olarak yapıcı yaklaşımımıza devam edeceklerini ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin Doğu Akdeniz’de müzakereler sürerken, başlattığı sondaj faaliyetlerinin müzakere ruhuna uymadığını ifade etti. Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’deki doğal zenginliklerin Kıbrıslı Türklerin de hakkı olduğunu söyleyerek, GKRY’nin tek taraflı yaklaşımlarını kabul etmediklerini kaydetti. Ayrıca, Çavuşoğlu’nun Birleşmiş Milletler’in sürece katkısını desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, aynı iradenin hem GKRY hem de Yunanistan tarafından gösterilmesi gerektiğinin ve Kıbrıs’ta kapsamlı çözüme ilişkin fırsat penceresinin sonsuza kadar açık kalmayacağının altını çizdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<