banner359

Boybey’den Nü Heykel Açıklaması

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, müstehcenliği tartışılan Adem Havva heykeliyle ilgili yaptığı açıklamada, "Heykel orada bir müstehcenliği değil, tam tersine var oluşu simgeleyen bir anlayışa sahiptir" dedi.Nilüfer Üçevler...

14 Nisan 2016 Perşembe 19:06
Boybey’den Nü Heykel Açıklaması
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, müstehcenliği tartışılan Adem Havva heykeliyle ilgili yaptığı açıklamada, "Heykel orada bir müstehcenliği değil, tam tersine var oluşu simgeleyen bir anlayışa sahiptir" dedi.
Nilüfer Üçevler Kütüphanesi’nin bahçesine 5 yıl önce yerleştirilen Adem ile Havva’yı tasvir eden nü heykel, seneler sonra bir sempozyumda ödüle layık görülünce, önüne eser sahibinin isminin yazılı olduğu bir tabela yerleştirildi. Ancak tabelada Adem ile Havva isminin yazılı olmasına tepki gösteren bir grup mahalleli, heykelin kaldırılması için harekete geçti. Heykel önünde farklı görüşten iki ayrı grubun yaptığı basın açıklamasının ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de müstehcen tartışmasının yaşandığı heykel için bilgilendirme yaptı. Bozbey, yaptığı açıklamada, “Ben bu konuda farklı düşünceler besleyen, farklı şeyler söyleyen, müstehcen düşünceler içinde olan arkadaşlarımıza gerçekten inanamıyorum, inanmak da istemiyorum. Müstehcenlik bu kadar mı farklılaştı? Bizim inancımıza göre Adem ve Havva bizim için çok değerlidir ve o heykelde sanatçının farklı bir yorumu vardır. Adem ve Havva, benzersiz bir aşk hikayesi ile burada canlandırılmıştır. Onun için burada müstehcenlik söz konusu bile değildir. Bu olayı bu şekilde gören zihniyeti kamuoyunun iyi değerlendirmesini istiyor, bu tür olayların kamuoyunda farklı biçimde değerlendirilmesini de gerçekten üzüntü ile karşılıyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<