banner359

Bu Barınmaevinde 4 Dil Bilen Bile Var

Bursa’da sokaklarda yatıp kalkan evsizler, dondurucu soğuklarda Ürünlü Barınma Evi’nde himaye ediliyor. Türkiye’nin dört bir yanından barınmaevine gelen kimsesizlerin yanı sıra 4 dil bilen 3 üniversite mezunları da var. Yaz aylarında...

02 Ocak 2015 Cuma 10:00
Bu Barınmaevinde 4 Dil Bilen Bile Var
Bursa’da sokaklarda yatıp kalkan evsizler, dondurucu soğuklarda Ürünlü Barınma Evi’nde himaye ediliyor. Türkiye’nin dört bir yanından barınmaevine gelen kimsesizlerin yanı sıra 4 dil bilen 3 üniversite mezunları da var.
Yaz aylarında sokakları mesken tutan kimsesiz vatandaşlar, kışın Bursa Büyükşehir Belediyesi Ürünlü Barınma Evi’nde sıcak bir yuvanın huzurunu yaşıyor. Bir otel konforunda barınma imkanı verilen evsizler, Büyükşehir Belediyesi’ne minnettar olduklarını dile getiriyor.
Türkiye’nin her ilinden misafirlerini ağırlayan Ürünlü Barınma Evi’nde kalanların kimi yaşlı, kimi hasta, kimi ise çocukları tarafından sokağa terk edilmiş. Barınma evinde kalanların arasında 3 üniversite bitirip 4 dil bilenler de bulunuyor.
Ürünlü Barınma Evi’ne gelen veya getirilen evsizlerin önce kayıtları yapılıyor. Elbise ihtiyaçları karşılanan evsizler, aylardır hasret kaldıkları sıcak bir banyo yaptıktan sonra yeni kıyafetlerini giyiyor ve karınlarını doyuruyor. Evsizler, soğuk kış aylarında sokakta geçirdikleri günlerin yorgunluğunu da ya yataklarında uyuyarak ya da sıcacık kalorifer peteklerinin ısıttığı televizyon odasında film seyrederek atıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Ürünlü Barınma Evi’nde sağlıklarına yeniden kavuşan evsizler, birbirleri ile tanışıp yeni dostluklar kuruyor.
Ürünlü Barınma Evi sakinlerinden Ahmet Demir (62), “Ben buraya bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine geldim. Burada çok mutlu bir ortam var. Burada yiyip içip yatıyoruz. 5 vakit namazımızı kılıyoruz. Benim kimsem yok. Sokaklarda kalıyorum. Barınma evi bizi kurtardı” dedi.
Barınma evinin 3 üniversite bitirmiş 4 dil bilen sakini Mehmet Yiğitbaş ise, “4 yıldır barınma evinde kış aylarında kalıyorum. Benim asıl mesleğim rehberlik. 4 dil biliyorum. Kullandığım ilaçlardan dolayı çalışamıyorum. Çalışamadığım için bakıma ihtiyacım var. Ailemi 2001 yılında Pamukova’da tren kazasında kaybettim. Annem, babam, 3 kardeşim, eşim ve 2 çocuğumu kaybettim. Yaşadığım sağlık problemlerinden dolayı barınma evinde kalmaktayım” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<