Bu Kursta SES Çıkartmak Yasak

Bursa’da bir AVM verdiği eğitimlerle tüm personeline işaret diliyle konuşmayı öğretiyor.Şehrin merkezindeki ünlü bir AVM, Bursa Kent Konseyi ve Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ile düzenlediği ortak projeyle bünyesinde çalışan tüm personele...

02 Aralık 2015 Çarşamba 13:17
Bu Kursta SES Çıkartmak Yasak
Bursa’da bir AVM verdiği eğitimlerle tüm personeline işaret diliyle konuşmayı öğretiyor.
Şehrin merkezindeki ünlü bir AVM, Bursa Kent Konseyi ve Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ile düzenlediği ortak projeyle bünyesinde çalışan tüm personele işaret diliyle konuşmayı öğretiyor. Alışverişe gelen işitme ve konuşma engelli müşterilerine engelsiz bir alışveriş yaşamanın keyfini sunacak olan AVM yetkilileri, proje hakkında bilgiler verdi.
Projeyi düzenleyen AVM’nin Müdürü Murat Sönmez, “Türkiye İşitme Engeliler Milli Federasyonu, verilerini ele aldığımızda Türkiye’de 3 milyona yakın işitme ve konuşma engelli birey olduğu saptanmaktadır. Bursa’da ise yaklaşık 10 bin kişilik bir rakam söz konusu. Günümüzde teknolojik gelişmelerle birlikte iletişim olanaklarının geldiği nokta hepimizin malumudur. Bize göre gerçekten yüksek bir etkileşimden söz edebilmemiz için öncelikle yüz yüze iletişimde birbirimizi duyabilmemiz her bireyle doğrudan konuşabilmemiz ve iletişimin devamlılığını sağlayabilmemiz kavramların asıl anlamını yardımcı olacaktır. Bursa’nın ilk alışvariş merkezi olarak şehrin toplumsal hayatı içerisindeki yerimiz ve sorumluluklarımızın bilinciyle sosyal hayatın canlılığı içerisinde toplumsal empati ve farkındalığın gelişimine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda ’duymayanlara duyuralım’ projesine desteklerini sunan kamu kurumlarımız alışveriş merkezimiz çatısı altında yer alan değerli markalar ve çalışanlarımızla birlikte güçlü bir bağın oluştuğunu heyecanla görüyoruz. Bu önemli oluşumla birlikte Bursa’ya ve şehrin bireylerine her gün kapılarımızı artık daha anlamlı bir merhaba ile açacağız” dedi.
Bu projeyle 100’ü aşkın personele işaret dili eğitimi verileceğini ifade eden Sönmez, “İşaret dili eğitimi alacak olan çalışan sayısının arttırılması ve bu eğitim organizasyonuna süreklilik kazandırılması yönünde hedeflerimiz bulunmaktadır. Proje kapmasında eğitimlerini başarıyla tamamlayarak işaret diliyle konuşacak personellerin bulundukları noktada görev yaparken kolayca tanınabilmesi için özel olarak tasarlanmış rozetleri taşıyacaklar” şeklinde konuştu.
Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Enes Keskin, “Bursa Kent Konseyi’nin engelli meclisinin aracılığıyla bir çok proje gerçekleştirerek engellilerimizin Bursa’da daha iyi koşullarda yaşamasını imkan sağlanmasını amaçlıyoruz. Özellikle fiziksel mekanların engellilere uygun hale getirilmesi ile ilgili olarak engelimiz kent olmasın adıyla uzun soluklu bir proje yürütüyoruz” dedi.
Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ömer Bozkurt ise “Bursa Kent Konseyi’nden bize böyle bir kurs talebi geldiğinde bizde seve seve kabul ettik. İşaret dili kursumuz 150 saatlik bir kurs biz tecrübeli öğretmenlerimizle bu kursu tamamlamaya çalışacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<