Bu tiyatroda gladyatörler dövüşmüş

Bursa’nın İznik ilçesindeki antik Roma tiyatrosunda sanat gösterilerinin yanı sıra gladyatör dövüşlerinin de yapıldığı öğrenildi.CHP’li İznik Belediye Meclis Üyesi Dündar Koyutürk, ilçede turizmin geliştirilmesi için Bursa Büyükşehir...

15 Şubat 2018 Perşembe 16:25
Bu tiyatroda gladyatörler dövüşmüş

Bursa’nın İznik ilçesindeki antik Roma tiyatrosunda sanat gösterilerinin yanı sıra gladyatör dövüşlerinin de yapıldığı öğrenildi.

banner380

CHP’li İznik Belediye Meclis Üyesi Dündar Koyutürk, ilçede turizmin geliştirilmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi Turizm Komisyonu’na önerge verdi. Konuyu araştırmak üzere Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Özdemir ve komisyon üyeleri İznik’e geldi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Rölöve Anıtlar Müdürü Aylin Kırlangıç’ın da yer aldığı heyet, Ayasofya (Orhan Camii), Roma tiyatrosu, Yeşil Cami, Abdulvahap Sancaktar türbesi, Kırgızlar türbesi ve müzede incelemelerde bulundu.

15 bin kişi kapasiteli 2. yüzyıla ait Roma tiyatrosunda M.S 110’da gladyatör dövüşlerinin yapıldığı öğrenildi. Yetkililer, "Tiyatronun batısında, üzerinde kalkan ve kılıç kabartmalı kapı bulunuyor. Bu kabartma, zamanında burada gladyatör dövüşlerinin yapıldığını gösteriyor" dedi.

Tiyatronun Roma İmparatoru Traianus döneminde Eyalet Valisi Pilinius Csecillius Secunds (62-113) tarafından Roma halkının da desteği ile tamamlandığı rivayet ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Mustafa Özdemir, "İznik’e tarihi yerlerinde incelemeler yapmak üzere geldik. İlçede turizmi nasıl ileriye götürürüz ona bakacağız. Maksadımız turizmi geliştirmek" dedi.

İlçedeki diğer tarihi eserleri de inceleyen komisyon üyeleri bir rapor hazırlayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<