Bugün saatinize dikkat edin! Kış saati uygulaması ne zaman?

25 Ekim 2015 Pazar 10:50 2015-10-25 10:51:48
Bugün saatinize dikkat edin! Kış saati uygulaması ne zaman?
 2015-2016 Kış Saati uygulaması sebebiyle saatler bu sabah saat 04.00 itibariyle 1 saat geri alınacaktı, ancak yaklaşan 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla bu tarih 8 Kasım olarak belirlendi.
2015-2016 Kış Saati uygulaması sebebiyle bu sabah saat 04.00 itibariyle saatler 1 saat geri alınacaktı, ancak yaklaşan 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla bu tarih 8 Kasım olarak belirlendi. Yaz saati uygulamasının sona erdirilmesine ilişkin düzenleme Başbakanlığa gönderilmiş, alınan karar ise Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Yapılan yeni düzenleme doğrultusunda, bu yıl yaz saati uygulaması 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler nedeniyle 8 Kasım'da sona erecek. Saatler, 04.00'ten 03.00'e alınacak.  
DİYANET'TEN NAMAZ VAKİTLERİ UYARISI
Diyanet İşleri Başkanlığı da bu düzenlemenin ardından, basılı takvimlerde yer alan namaz vakitlerine 25 Ekim ile 8 Kasım tarihleri arasında 15 gün süreyle birer saat eklenmesi gerektiğini açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Başkanlığımız tarafından hazırlanan takvimler, yaz ve kış saatleri uygulamaları dikkate alınarak önceden hazırlanmaktadır. Söz konusu düzenleme nedeniyle basılı takvimlerde yer alan namaz saatlerine 25 Ekim ile 8 Kasım tarihleri arasında 15 gün süreyle birer saat eklenmesi gerekmektedir" denildi.  
TELEFONLARDA SAAT AYARI
Kış saati uygulamasına geç geçmemiz dolayısıyla telefonlar kendini 25 Ekim sabahı geri almış olacak. Bunun önüne geçmek için ise Android ve iPhone'larda saat ayarı yapmanız gerekiyor.
iPhone için;
Önce Ayarlar>Genel>Tarih ve Saat> bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakın.
Android için;
Ayarlar>Tarih ve Saat bölümüne girin. Yeni ekranda yer alan "Otomatik tarih ve saat" ile "Otomatik saat dilimi" ayarlarını pasif konuma getirin.

Son Güncelleme: 25.10.2015 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<