Bursa’da ağaçta asılı kalan leyleğe kurtarma operasyonu

Bursa’da ağaçtaki naylon poşete dolanıp asılı kalan leylek için (NAK) Nilüfer Arama Kurtarma ekipleri seferber oldu. 5 saatlik çalışmanın ardından kurumuş ağacın dallarına çıkmanın imkanı olmayınca leyleği dolandığı ip haline gelen...

02 Nisan 2017 Pazar 08:37
Bursa’da ağaçta asılı kalan leyleğe kurtarma operasyonu

Bursa’da ağaçtaki naylon poşete dolanıp asılı kalan leylek için (NAK) Nilüfer Arama Kurtarma ekipleri seferber oldu. 5 saatlik çalışmanın ardından kurumuş ağacın dallarına çıkmanın imkanı olmayınca leyleği dolandığı ip haline gelen naylon poşete ateş eden avcılar kurtardı.

banner380

İlginç olay Merkez Osmangazi ilçesi Ahmetbey mahallesinde yaşandı. Kışı sıcak bölgelerde geçirip 6 ayın ardından yeniden Bursa semalarında görülen bir leylek, Yolaltı Mevkii’nde dere kenarındaki bir ağaca konmak istedi. Ağacın dalında bulunan naylon poşete takılan leylek ağaçta asılı kaldı.

Elma bahçesine gübre atmaya gelen Halil Göbel ağaçtaki leyleği farkedince itfaiyeyi arayıp haber verdi. Araçlarının o bölgeye giremeyeceğini söyleyen itfaiye ekipleri Göbel’i gönüllü arama kurtarma derneği NAK’a yönlendirdi. 5 kişilik ekiple bölgeye gelen NAK ekipleri ağacın bir bölümüne önce merdivenle çıktı. Ancak kurumuş ağaca tırmanma imkanı olmayınca ekipler leyleğe yakın bir bölgeye ip atıp iple ağaca çıkmayı denedi. Büyük bir ustalıkla ağacın bir bölümüne iple tırmanmayı başaran kadın arama kurtarma uzmanı Pınar Bulmuş leyleğin bulunduğu bölgedeki dalların ince ve kurumuş olması nedeniyle bir süre sonra aşağıya inmek zorunda kaldı. Bu sırada kardeşini arayıp olay yerinden ayrılan Halil Göbel bir süre sonra eline aldığı av tüfeğiyle olay yerine geldi. Halil ve Hamit Göbel kardeşler ellerindeki tüfekle leyleğin asılı kaldığı naylon ipe nişan alıp ateş etmeye başladı. 5 el yapılan atışın ardından Halil Göbel leyleğin takıldığı ip haline gelmiş poşeti vurmayı başardı. Ağaçtan düşen leyleği aşağıda battaniye açıp bekleyen NAK ekipleri yakaladı.

Atışı büyük bir ustalıkla gerçekleştiren Halil Göbel “ İtfaiyeyi aradım ama buraya giremeyecekleri için bizi NAK’a yönlendirdiler. Leyleğin kaç gündür burada olduğunu bilmiyoruz. Leyleği bu şekilde bırakmaktansa tüfekle de olsa kurtarmayı başardık. Çok mutluyuz leyleği sağ salim ağaçtan indirdik” dedi.

Zamana karşı yarış

Uzun süre aç ve susuz asılı kaldığı ağaçta kanatlarından yaralanıp bitkin düşen leylek NAK ekiplerinin aracına konulup Veteriner hastanesine götürüldü. Saniyeler ile yarışan NAK ekipleri Leyla ismini verdikleri leyleği Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne götürüp görevli veterinerlere teslim etti. Veteriner hekimlerin kontrolünün ardından herhangi bir yerinde kırığa rastlanmayan leylek, uzun süre aç ve susuz kalıp bitkin düştüğü için yoğun bakıma alındı

Leyleği kurtarabilmek için ağaca tırmanan kadın arama kurtarma gönüllüsü Pınar Bulmuş ise "Beş arkadaşımızla buraya geldik. Yüksek bir ağaçta asılı duruyordu. Emniyet alarak leyleği almayı denesek de vatandaşların yardımıyla ağaçtan indirdik. Şimdi hayvan hastanesine götürüyoruz. Şu an iyi görünüyor. İnşallah iyileşip doğaya kavuşur” dedi. Yaralı leyleği kucağına alarak minibüse taşıyan Bulmuş’un Ne olur ölme diyerek yaralı leylekle konuşması dikkat çekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<