banner359

Bursa’da kaçak et operasyonu

Manisa’da 1 askerin hayatını kaybettiği, binden fazla askerin hastanelik olduğu zehirlenme olayının ardından Bursa’da gıda denetimleri arttırıldı. Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri sonucunda, ilçe genelinde...

01 Haziran 2017 Perşembe 13:08
Bursa’da kaçak et operasyonu

Manisa’da 1 askerin hayatını kaybettiği, binden fazla askerin hastanelik olduğu zehirlenme olayının ardından Bursa’da gıda denetimleri arttırıldı. Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri sonucunda, ilçe genelinde kaçak ve hijyenik olmayan koşullarda et kesimi yapanlara yasal işlem uygulandı. Kaçak kesildiği belirlenen yüzlerce kilo küçükbaş hayvan eti imha edildi.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını korumak amacıyla kontrol ve denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İhbar üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, kesime uygun olmayan yerlerde ve boş alanlarda kaçak hayvan kesimi ve satışının yapıldığını tespit etti. İncelemeler sonunda kaçak olarak kesilmiş hayvanlar ekipler tarafından imha edilirken, kaçak hayvan kesimi gerçekleştiren kişilere de cezai işlem uygulandı. Vatandaşın sağlığıyla oynanmasına asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürü Erhan Altıparmak, “Mevzuata aykırı hayvan kesimi ve satışı yapanlara karşı denetimlerimizi sıklaştıracağız. Ayrıca merdiven altı gıda imalathaneleri ve satıcılarına karşı da gereken yasal işlemleri hassasiyetle uygulayacağız. Denetimlerimiz özellikle Ramazan ayı boyunca artarak devam edecek” dedi.

Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda (Batı Kışla) geçen salı gecesi gıda zehirlenmesi şüphesiyle bazı askerler hastanelere kaldırılmaya başlanmış, Batı Kışla’da başlayan rahatsızlıklar, Doğu Kışla’da da görülmüştü. Bakteriyel enfeksiyon nedeniyle meydana geldiği sanılan olayda, gıda zehirlenmesinden 1 asker hayatını kaybederken, binden fazla asker ise hastanelik olmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<