banner359

Bursa’nın sevilen iş adamı Mümin Gençoğlu, vefatının 27. yılında dualarla anıldı

Bal-Göç ve BGF Federasyonu Kurucusu, iş adamı Mümin Gençoğlu, vefatının 27. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

07 Şubat 2020 Cuma 13:45
Bursa’nın sevilen iş adamı Mümin Gençoğlu, vefatının 27. yılında dualarla anıldı

Bal-Göç ve BGF Federasyonu Kurucusu, iş adamı Mümin Gençoğlu, vefatının 27. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Soydaşların onurlu mücadelesinin ‘Yiğit’ ismi, Balkanların ve Türkiye’nin “Mümin Agası”, Bal-Göç ve BGF Federasyonu Kurucu Başkanı, Bursa sanayisinin duayen ismi, Penguen Gıda’nın kurucusu, hayırsever iş adamı, BTSO Meclis ve Bursaspor’un eski başkanlarından, Bursa Milletvekili merhum Mümin Gençoğlu vefatının 27. yıl dönümünde Emirsultan Mezarlığı’nda bulunan kabri başında dualarla anıldı. Soğuk havaya rağmen sevenleri kabristanda hazır bulundu.

Anma töreninden konuşan oğlu Orhan Gençoğlu, babası Mümin Gençoğlu’nun 1932’de Bulgaristan Kırcaali’de dünyaya geldiğini belirterek, “1951 yılında Bursa’ya göç ediyor. Parke taşında işçilik yaparak iş hayatına başlıyor. Daha sonra memurluk hayatına atılıyor. Tekrar iş hayatına atılıyor. Başarılı oluyor, okullar yaptırarak eğitime de katkı sağlıyor. Bal-Göç’ü kuruyor, Bursaspor’a başkanlık yapıyor. Tüm yaptıklarından sonra ben siyasi yaşamımı mecliste devam ettirmeyi planlarken, Allah’ın takdiri ile 7 Şubat 1993 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybediyor. 61 yaşında vefat etti ama dolu dolu bir insandı. Herkes çok iyi tanırdı. Hiçbir zaman kin tutmaz, güler yüzlü bir insandı. Çok iyi bir babaydı, bizleri iyi yetiştirdi. Bizlerde elimizden geldiği kadar onun yolundan devam etmek istiyoruz” dedi.

Bursaspor Başkanı Mesut Mestan da kısaca düşüncelerini belirterek, “Mümin Gençoğlu dolu dolu bir hayat yaşamış. Bende Bursaspor başkanı olarak kendisinin yaptığı hizmetlerde dolayı kendisini minnet ve şükranla anıyorum.

Vakıfköy Tesisleri’ni temelini atan, bugünlere kadar getiren Mümin amcamızı rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Bulgaristan Milletvekili Erol Mehmet, burada olmanın çok anlamlı olduğunu dile getirerek, “Uzaktan, Bulgaristan’dan geldik. Kardeşliğimizi pekiştirmek için buradayız. Anlamlı dediğimde biz Bulgaristan’da tarihimizi unutmadık. Bizim kaderimiz böyle yazılmış ki, zorlukları gördük. Ama yaşamaya da devam ettik. Mümin Ağabeyin hayatında Bulgaristan’da ve Balkanlarda yaşayan Türklere verdiği desteği hiçbir zaman unutmadık” dedi.

Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Yüksel Özkan da Mümin Gençoğlu’nun yaptığı hizmetlerin hala anıldığını söyleyerek rahmet dilediler.

Anma törenine, Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Yüksek Özkan, Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Bulgaristan Milletvekili Erol Mehmet, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Bursaspor Başkanı Mesut Mestan,Bal-Göç Genel Başkanı Veli Öztürk, Prof. Dr. Emin Balkan, Bal-Göç kurucularından Zülkef Yeşilbahçe, merhum Mümin Gençoğlu’nun oğlu Orhan Gençoğlu, kızları Ayşe Sözüçetin, Nurcan Gülerer, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<