Çakıl Taşları Ile Hayata Tutunuyorlar

Giresun’da deniz taşları zihinsel engellilerin elinde adeta birer sanat eserine dönüştürüyor. Giresun’da özel bir rehabilitasyon merkezi tarafından zihinsel engelli öğrenciler dere ve deniz kenarlarından topladıkları çakıl taşlarını...

27 Aralık 2014 Cumartesi 10:24
Çakıl Taşları Ile Hayata Tutunuyorlar
Giresun’da deniz taşları zihinsel engellilerin elinde adeta birer sanat eserine dönüştürüyor.
Giresun’da özel bir rehabilitasyon merkezi tarafından zihinsel engelli öğrenciler dere ve deniz kenarlarından topladıkları çakıl taşlarını biblo bebeklere dönüştürerek rehabilite oluyorlar. Taş bebek yapımının zihinsel engelli çocukların üretim hayallerini ortaya koymalarında oldukça etkili bir yöntem olduğunu belirten El Sanatları Öğretmeni Havva Şirin Artar, tedavilerinin de verimli geçtiğini söyledi. El Sanatları Öğretmeni Havva Şirin Artar deniz taşlarından ayaklar, gövde ve baş oluşturulduğunu, taşların tutkalla birbirine yapıştırıldığını kaydetti.
Taşlar birleştirildikten sonra, soğuk seramik hamuruyla kaplandığına değinen Artar, bebeklerin su bazlı boyalarla boyandığını, boyanın üstüne vernik sürüldüğünü belirtti. Öğrencilerin deniz taşlarından Noel Baba, Nasreddin Hoca, köy kadını, genç kız figürleri ürettiğine işaret eden Artar “Öğrencilerimizle dere ve deniz kenarından topladığımız taşları biri birine yapıştırarak 4-5 tane çakıl taşından bir taş bebek çıkıyor. Taş bebek yapımı çocuklarımızın psikolojik gelişimleri için çok faydalı. Yapım sırasında bir birleriyle daha çok iletişime giriyorlar. Çocuklar hem bir ürünü ortaya çıkarıp aktif şekilde hayallerini ortaya koyuyorlar. Bundan da büyük mutluluk duyuyorlar” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<