Çalıntı aracı arayan polisler zeytinlikte lahit buldu

Bursa’nın İznik ilçesinde zeytinlikten yeni bir lahit daha çıktı.Geçen yıl kasım ayında Hisardere köyü yolu üzerindeki bir zeytinlikte Roma döneminden kalma lahit ortaya çıkmıştı. Bugün aynı zeytinlikte bir lahit daha bulundu. Emniyet...

09 Eylül 2016 Cuma 18:09
Çalıntı aracı arayan polisler zeytinlikte lahit buldu
Bursa’nın İznik ilçesinde zeytinlikten yeni bir lahit daha çıktı.
Geçen yıl kasım ayında Hisardere köyü yolu üzerindeki bir zeytinlikte Roma döneminden kalma lahit ortaya çıkmıştı. Bugün aynı zeytinlikte bir lahit daha bulundu. Emniyet ekipleri, önceki gün çalınan 16 ZZN 10 plakalı aracı araştırırken, yol kanarına yakın olan tarla içinde kazılmış alanı fark etti. Polis, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, İznik Müze Müdürlüğü ile irtibata geçerek, zeytinlikte kazı yaptı. Arkeologlar, toprak altındaki lahdi çıkarmak için seferber oldu. Lahdin M.S. 2. yüzyıla ait olduğu sanılıyor.
Çatı şeklindeki lahit kapağının her iki yanında antefix uzantısı bulunuyor. Uzantıların uçlarında ise 5’er tane aslan başı mevcut. Lahdin gövdesi henüz gün ışığına çıkmadı. Müze yetkilileri, mermerden yapılan mezarın tamamen ortaya çıkarılıp müzeye taşınması için gece yarısına kadar çalışılacağını açıkladı. Öte yandan jandarma, olayla alakalı 5 kişinin ifadesine başvurdu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<