banner359

Çelik: "gül-erdoğan Gerilimi Bekleyenlerin Hevesleri Kursağında Kalacaktır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Sayın Abdullah Gül ile Sayın Başbakan arasında birileri bir küsüşme bekleyebilir, onların hevesleri kursağında kalacaktır. Sayın Gül ve Sayın Başbakan birbirlerinin rakibi, alternatifi...

11 Ağustos 2014 Pazartesi 18:43
Çelik:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Sayın Abdullah Gül ile Sayın Başbakan arasında birileri bir küsüşme bekleyebilir, onların hevesleri kursağında kalacaktır. Sayın Gül ve Sayın Başbakan birbirlerinin rakibi, alternatifi değil; birbirlerinin mütemmim cüzüdürler” dedi.
Partide düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularına cevap veren AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Abdullah Gül’ün “Partime döneceğim” açıklamasını değerlendirdi. Çelik, “Sayın Gül’ün AK Parti’ye dönmesinden daha tabi bir şey olamaz. Abdullah Gül’ün CHP’ye, MHP’ye veya İşçi Partisi’ne dönmesini bekleyen var mı içinizde? Abdullah Gül bu partinin kurucusudur. Bu partinin İlk Genel Başkan Yardımcısıdır, bu partinin içinden çıkan 58. Hükümetin Başbakanıdır, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısıdır ve bu partili üyelerin seçtiği Cumhurbaşkanıdır. Abdullah Beye de, yeni seçtiğimiz Başbakanımıza biz konumlarından ziyade, Başbakan, Başbakan Yardımcısı, Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı sıfatlarının çok ötesinde onlara ağabeylerimiz gözü ile bakıyoruz. Sayın Abdullah Gül ile Sayın Başbakan arasında birileri bir küsüşme bekleyebilir, onların hevesleri kursağında kalacaktır. Sayın Gül ve Sayın Başbakan birbirlerinin rakibi, alternatifi değil; birbirlerinin mütemmim cüzüdürler. Bizim eski Meclis Başkanı, Meclis Başkanı ki Türkiye’nin ikinci adamıdır, Sayın Mehmet Ali Şahin şuanda AK Parti Genel Başkan Yardımcısıdır, Sayın Bülent Arınç eski Meclis Başkanıdır, şuanda Genel Başkan Yardımcısıdır, ben 7 sene Bakanlık yaptım şuanda partimin sözcüsüyüm, Genel Başkan Yardımcısıyım. Sayın Gül partiye dönmek istediği zaman, Sayın Başbakan katıldığı birçok televizyon programında söyledi, Sayın Gül’ün başımızın üstünde yeri var. Biz onu hasretle kucaklamaya, bir kez daha parti çatısı altında bağrımıza basmaya hazırız. Sayın Cumhurbaşkanımızın durumu daha sonraki süreçte tabi ki konuşulacaktır” diye konuştu.
Çelik; “Gül’ün engellenmeye çalışıldığı yönünde yorumlar var, neden olağanüstü genel kurul tarihi 27 Ağustos” sorusuna ise, “Bu tarihi Sayın Gül’ün gelmesi ile değildir, Sayın Başbakan’ın gitmesi ile ilgilidir. Arif olan anlar. Sayın Başbakan Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı bitmeden, Sayın Başbakan değişik vesilelerle söyledi, ‘ben bu partiyi evladım gibi görüyorum’ Sayın Başbakan’a evladı gibi yakın olan kendi kurduğu bir müessesedir. Dolayısıyla Sayın Gül’ün gelişi ile ilgili değil, Sayın Başbakan’ın gidişi ile ilişkilendirilirse çok daha sağlam bir zemin üzerinde tartışma yürümüş olur” ifadeleriyle cevap verdi.
Kongrede başka adayların olup olmayacağı yönündeki soruya cevap veren Çelik, “Bazen birileri adını duyurmak için, çeşitli kongrelerde buna rastlarsınız, ‘bende adayım’ diye ortaya çıkabilir. Bizim partide bugüne kadar çok iyi bir nabız tutulur, o nabza göre isim belirlenir. Bizim kongrelerimize hep tek kişi ile gidilmiştir. Parti içi elbette fikir ayrılıkları, parti içi tercih farklılıkları vardır. Genel irade bir konuda karar verdiği zaman hepimiz o ismin arkasında oluruz. Ben birden fazla aday olacağına ihtimal vermiyorum. Birilerinin önünü kapatmak için söylemiyorum, AK Parti’nin bugüne kadarki teamülleri, bugüne kadar ki işleyişten ben böyle bir sonuç çıkartıyorum. 3 dönem kuralına tabi birisi de olabilir, seçime götürecek kişi şuanda hali hazırda milletvekilidir, Genel Başkan ve Başbakan olabilir. Birinci dönem milletvekilliği olan birisi de olabilir, ikinci dönem milletvekilliği olan birisi de olabilir. Bugün ki MKYK’da bu mesele gündeme gelmedi ” diye konuştu.
“27 Ağustos’ta kongre tarihi belirlerken en azından 10 ay Abdullah Gül kenarda kalmalı, ondan sonra partiye dönüşü mümkün olabilir diye algılayabilir miyiz bunu” şeklindeki soru üzerine Abdullah Gül’ün partiye döndüğü zaman bir unvanı olmadan da partiye üye olunabileceğini, bir unvan ve görev verilecekse bugüne kadar yaptığı görevlerin göz önünde bulundurulacağını, Gül’ün gidip Kayseri’de İl Başkanı olmasını kimsenin beklemediğini ifade eden Çelik, Kayserililere yüzde 66’lık oy oranından dolayı teşekkür etti. Çelik, “Bir partinin çatısı altında hizmet etmek ille Başbakan, Genel Başkan, Genel Başkan Yardımcısı olmayı gerektirmeyebilir. Sayın Gül de bu hesapları yapacak bir insan değil ‘Benim bir hesabım yok’ dedi. ‘Hesabım yok’ demek, ‘ben bir hasbiyim’ demektir. ‘Ben bir siyaset dünyasının parçasıyım, içinden geldiğim bir partim var, onların ne karar verdiği son derece önemlidir’ dedi. Abdullah Gül Bey bu hesapları yapmayacak bir insandır” şeklinde konuştu.
Seçim sonuçları ile ilgili sorulara da cevap veren Çelik, kamuoyu anketleri yapan firmaların çok yanıldıkları kanaatinde olmadığını söyledi. “Mühim olan 3 puanı almaktır, AK Parti 3 puanı almıştır. Bu seçimin bir galibi vardır, bir de mağlubu vardır. Beraber seçim olmamıştır bu. Biz milletimizin biçtiği orana şapka çıkartırız” ifadelerini kullanan Çelik, Başbakan Erdoğan’ın devir teslim töreninden önce görüşmesi ve istişarenin beklenip beklenemeyeceği yönündeki soruya ise, “Sayın Başbakanımız Sayın Cumhurbaşkanımız ile sürekli görüşme halindedir. Sayın Gül ile Sayın Gül arasında bir resmiyete hiçbir zaman gerek yok. Onlar istedikleri zaman görüşüyorlar. Abdullah Gül’ü AK Parti camiasının çok önemli bir ferdi olarak görüyorsak, bugünkü Cumhurbaşkanlığı konumu nedeniyle parti meselelerine giremez, gayri resmi ortamlarda Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanımızla bu meseleleri istişare yapması olması gereken bir şeydir” açıklamasında bulundu.
27 Ağustos tarihi üzerinde Erdoğan, Gül ve Arınç’ın mutabık olup olmadığı yönündeki soru üzerine, “Eğer bu sadece Başbakan’ın görüşü olsa böyle bir MKYK toplantısına gerek olmaz. 27 Ağustos tarihi MKYK’de oy birliği ile alınmış bir tarihtir” ifadeleriyle cevap veren Çelik, “28 Ağustos’tan önce Abdullah Gül istifa ederse ne olur?” şeklindeki soruya ise şu şekilde cevap verdi: “Biz ihtimal hesapları ile siyaset yapmıyoruz. Biz eğer ve meğerler üzerinden siyaset yapmıyoruz. Sayın Demirel ‘olmamış çocuğa don biçmeyin’ derdi, ‘dereyi görmeden paçayı sıvamayın’ derdi, dereyi görürsek paçası sıvarız.”
27 Ağustos’ta sadece Genel Başkan seçimi olacağını hatırlatan Çelik, MKYK üyelerinin belirleneceği bir kongre olmayacağını açıkladı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<