banner359

Cemevleri ’ibadethane’ statüsüne kavuşuyor

Beşiktaş Belediye Meclisi Ocak ayı meclis oturumunda, cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşmasıyla ilgili önerge meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Beşiktaş Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında gündemin 23 maddesi olarak CHP...

02 Şubat 2015 Pazartesi 17:00
Cemevleri ’ibadethane’ statüsüne kavuşuyor
Beşiktaş Belediye Meclisi Ocak ayı meclis oturumunda, cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşmasıyla ilgili önerge meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
Beşiktaş Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında gündemin 23 maddesi olarak CHP Gurubu meclis üyelerinin tamamının oy birliğiyle gündeme gelen cemevlerinin ibadethane sayılması ve diğer ibadethanelere tanınan hak ve hizmetlerden yararlandırılması ile ilgili madde meclise sunuldu. Madde, CHP grubunun tamamının oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havale edildi. Meclis’te söz alan CHP Grup Başkanvekili Eyüp Birgün’ün meclise sunduğu yazılı önergesinde şu ifadelere yer verildi: "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 2 Aralık 2014 tarihli kararı, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14-6 ve 15. maddesinin 5. fıkrasının son cümlesi uyarınca cemevlerinin ibadet yeri sayılması ve diğer ibadethanelere tanınan haklardan ayrımcılık yapılmadan yararlandırılması için ’Cemevlerinin’ ’İbadethane’ olarak değerlendirilerek yasanın tanıdığı hak ve hizmetlerinden yararlandırılması hususunda önergemizin Hukuk Komisyonu’na havalesini öneriyorum."

“ÖZGÜRLÜKÇÜ SOSYAL DEMOKRASİNİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ”
Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, insanların inanç konusunda istedikleri şekilde ibadetlerini yapmakta özgür olduklarını belirterek şunları söyledi: "Biz, Beşiktaş’ta özgürlükçü sosyal demokrasiye inananlar olarak bugüne kadar kilise, sinagog, havra, cami ve cemevinde insanların ibadetlerini rahat ve özgür bir şekilde yapmaları için üzerimize düşen tüm görevlerimizi yerine getirdik. Bundan sonra da görevlerimizi yerine getireceğiz. Bugün mecliste aldığımız kararla bu görevlerimizi yerine getirmeyi resmileştirdik."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<