Cemil Çiçek’ten Bayram Mesajı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “İslam dünyasının içinde bulunduğu bu hazin durum, bizim de Ramazan Bayramını sevinç içinde kutlamamıza imkan vermemektedir. Temennimiz, kardeş halkların çektikleri ızdırapların bir an önce sona ermesidir....

27 Temmuz 2014 Pazar 13:09
Cemil Çiçek’ten Bayram Mesajı
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “İslam dünyasının içinde bulunduğu bu hazin durum, bizim de Ramazan Bayramını sevinç içinde kutlamamıza imkan vermemektedir. Temennimiz, kardeş halkların çektikleri ızdırapların bir an önce sona ermesidir. Huzur ve sükut hasret kalan dost ülkelerin topraklarında akan kanın bir an evvel durmasını, insanların endişesiz bir şekilde, günlerini güvenli ve özgür bir şekilde geçirdiklerini görmeyi temenni ediyorum” dedi.
Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bayramların coşku ve neşeyle kutlanılan en anlamlı günlerden biri olduğunu söyledi. Türk milletinin ve bütün İslam dünyasının Ramazan Bayramını kutladığını belirten Çiçek, mutluluk ve esenlik dolu günler dileğinde bulundu.
Çiçek; bayramların, toplumsal başı ve kardeşliği pekiştirdiğini, sevgi ve saygı bağlarını güçlendirdiğini sözlerine ekledi. Küslerin barıştığı, açların doyurulduğu, yoksulların gözetildiği, komşuların ve akrabaların unutulmadığı bayramların, birlik ve beraberliğin gelişmesine ve toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağladığını belirterek, mesajında şunları kaydetti:
“Uzakların yakınlaşmasına vesile olan bu kutlu günlerde, ayrılıkların sona ermesi, çocuklarımızın yüzünün gülmesi, anne babaların hasretinin dinmesi en temel dileğimizdir. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki, geçmiş bayramlarda olduğu gibi, bu bayramda içimizi burkan olaylara tanık oluyoruz. Bu olayların, çoklukla Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda meydana gelmesi burukluğumuzu artırmaktadır. Bizleri de etkileyen bu gelişmeler, geleceğimizi de şekillendirmektedir. Özellikle Ortadoğu ve Afrika’da meydana gelen bu olaylara, başta batılı ülkeler olmak üzere, uluslararası kuruluşların duyarsız, tepkisiz ve sağır kalması bizleri derinden üzmektedir. Etrafımızı ateşten bir çembere çeviren bu gelişmelere, bizlerin duyarsız kalması beklenmemelidir. Suriye’de üç yıldır bitmeyen iç savaş nedeniyle 200 bine yakın insan hayatını kaybederken, milyonlarca Suriyeli evinden, barkından uzak, sersefil bir şekilde yaşamak zorunda kalmıştır. Keza Irak’ta bir türlü kurulamayan devlet düzeni nedeniyle yönetimde istikrarın sağlanamaması, aralarında Türkmen kardeşlerimizin de olduğu onbinlerce insanı, öldürülmemek için, güvensiz bir şekilde hayatta kalma mücadelesi vermeye sürüklemiştir. Gazze’de ise İsrail devletinin terörizm boyutlarına varan saldırıları nedeniyle yüzbinlerce Filistinli evsiz, barksız ve yurtsuz bırakılmıştır. Çocuk, kadın demeden masum insanların acımasızca katledildiği Gazze’de yaşananlar, tarihe utanç vesikası olarak kaydolacaktır. Afganistan’da, Pakistan’da, Somali’de, Nijerya’da, Libya’da bir türlü sona ermeyen çatışmaların mağdurları genellikle kadınlar ve çocuklar olmaktadır.”
Sıkıntıların Ramazan ayında da devam ettiğine vurgu yapan Çiçek, “Bizler sıcak sofralarımızda iftar yaparken, onlar bu bayramı da yürekleri buruk bir şekilde karşılayacaklardır. İslam dünyasının içinde bulunduğu bu hazin durum, bizim de Ramazan Bayramını sevinç içinde kutlamamıza imkan vermemektedir. Temennimiz, kardeş halkların çektikleri ızdırapların bir an önce sona ermesidir. Huzur ve sükut hasret kalan dost ülkelerin topraklarında akan kanın bir an evvel durmasını, insanların endişesiz bir şekilde, günlerini güvenli ve özgür bir şekilde geçirdiklerini görmeyi temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<