banner359

Çin Büyükelçiliği önünde Eylem

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, Doğu Türkistan’ın Yarkent şehrinin Elişku ve Handi köylerinde şehit edilen 3 binden fazla Uygur için Çin Büyükelçiliği önünde eylem düzenledi.Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, Çin’in Doğu...

03 Ağustos 2014 Pazar 14:41
Çin Büyükelçiliği önünde Eylem
Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, Doğu Türkistan’ın Yarkent şehrinin Elişku ve Handi köylerinde şehit edilen 3 binden fazla Uygur için Çin Büyükelçiliği önünde eylem düzenledi.
Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, Çin’in Doğu Türkistan’da 3 binden fazla Uygur Türk’ünü şehit etmesini protesto etmek için Çin Büyükelçiliği önünde toplandı.
İHH üyeleri ve Ankara Temsilcisi Mustafa Sinan’ın da katıldığı eylemde, “Katil Çin Doğu Türkistan’dan defol” sloganları atıldı. Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu adına açıklama yapan Soner Kartal, “Ramazan Bayramı’nın birinci günü Doğu Türkistan’ın Yarkent şehrinde Uygurlular bir dizi protesto gerçekleştirdi. Protestonun amacı; Ramazan ayının son haftasında Yarkent’in bir köyünde 18 kişinin iftar vakti Çin güvenlik güçleri tarafından katledilmesi, faillerle ilgili hiçbir işlem yapılmaması ve orucun tüm ülkede yasaklanmasıydı” ifadelerini kullandı.
Çin’in Doğu Türkistanlılara sistematik soykırım uyguladığını belirten Kartal, şunları kaydetti:
“Ankaralı Müslümanlar olarak Kızıl Çin’in Doğu Türkistanlı kardeşlerimize reva gördükleri bu zulümleri şiddetle kınıyoruz. Devletimizden, uluslararası insan hakları kuruluşlarından, Birleşmiş Milletler ve İslam Toplumu Örgütlerinden bu zulmün son bulması için gerekli adımlarını ivedili olarak atmaları talebinde bulunuyoruz.”
Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<