Çin mallarına boykot çağrısı

Memur-Sen Konya Şubesi Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman halka yaptığı zulmü kınamak ve Çin mallarına boykot çağrısında bulundu. Kayalıpark’taki eylemde konuşan Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, Doğu Türkistan’daki...

02 Temmuz 2015 Perşembe 14:51
Çin mallarına boykot çağrısı
Memur-Sen Konya Şubesi Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman halka yaptığı zulmü kınamak ve Çin mallarına boykot çağrısında bulundu.
Kayalıpark’taki eylemde konuşan Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne dur demek, zulmü kınamak, boykot çağrısı yapmak için eylemi düzenlediklerini belirtti. Karlıer, 15 gündür Çinli faşist askerlerin bölgeyi tamamen kuşatma altına aldığını belirterek, “Buradan faşist Çin’e sesleniyoruz. Doğu Türkistan’a baskı uygulamaktan, vicdanları yaralamaktan, insan haklarını çiğnemekten, din ve vicdan hürriyetini gasp etmekten bir an önce vazgeç. Akıttığınız kanda boğulacaksınız. Hiçbir zulüm ebedi değildir. Bu zulme dur demek için tüm vicdan sahiplerini ayağa kalkmaya, Çin zulmü son bulana kadar direnişe davet ediyoruz. Bugün Çeçenistan’ın Ruslardan gördüğü zulmü, Doğu Türkistanlılar Çinlilerden görmektedir. Dünya ise bu zulme göz yummaktadır. Doğu Türkistan meselesi sadece Uygurların bir sorunu olarak görülmemeli ve vicdan sahibi insanlar bu meseleyi sahiplenmelidir. Doğu Türkistan’daki vahşet, alçaklık ve soykırımı protesto etmek için boykot çağrısı yapıyoruz. Çin Doğu Türkistanlılara esir muamelesi yapmakta ve onlara her türlü zulmü reva görmektedir. Faşist Çin hükümeti, Doğu Türkistan’da Uygur nüfusunu azaltarak bölgeyi Çinlileştirmektedir. Çin mallarına yönelik bir boykotla, yaşananların hesabını sormaya başlayalım. ’Çin malına hayır’ diyerek, tepkimizi gösterelim. Doğu Türkistan’daki soydaşlarımıza faşist Çin zulmünü protesto için boykot için harekete geçelim” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<