banner359

Çocuklar hayâllerindeki Bursa’yı çizdi

Nilüfer Belediyesi Ve Nilüfer İlçe MillÎ Eğitim Müdürlüğü İş Birliğiyle Düzenlenen “bir HayÂldir Bursa” Resim Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi.

06 Mart 2020 Cuma 14:22
Çocuklar hayâllerindeki Bursa’yı çizdi

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Bir Hayâldir Bursa” resim yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Öğrencilerin hayâllerindeki Bursa’yı yansıttığı 185 resim Konak Kültürevi’nde sergilendi.

Nilüfer Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gelecek nesillere sağlıklı ve yeşil bir şehir olarak devretmek için 23’üncüsünü düzenlediği “Bir Hayâldir Bursa” resim yarışması, bu yıl da ilgi gördü. Bu yıl yeşil doku, toprağın, doğanın ve suyun korunması temasıyla düzenlenen yarışmaya katılan öğrenciler, hayâllerindeki “Yeşil Bursa”yı çizgilere yansıttı. Nilüfer’deki 21 ortaokuldan, 185 öğrencinin katıldığı “Bir Hayaldir Bursa” resim yarışmasında dereceye girenler, Konak Kültürevi’nde düzenlenen törende açıklandı. Törene, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Törende konuşan Başkan Turgay Erdem, Bursa’nın şiirlere, hikâyelere, romanlara ilham olan bir kent olduğunu dile getirdi. Kendisinin de bir Bursa sevdalısı olduğunu belirten Başkan Erdem, “Bu resimler beni çocukluğuma götürdü. Gerçekten bir hayaldir Bursa. Ben Bursa’da doğdum ve büyüdüm. Üniversite yıllarım hariç tüm zamanım Bursa’da geçti. Hayâl ederek geleceğe yönelik yaptığınız bu kompozisyonlar, bize bundan sonraki çalışmalarımızda umut verecektir” ifadelerini kullandı.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de, “Biz burada mutluluğun resmini yapabildik mi, bunu zaman gösterecek. Ama biz burada umudun resmi olarak bulunuyoruz. Bu umudun peyzajını oluşturan sevgili çocuklarla düşüncelerimiz Bursa temasında buluşuyor. Gelişen süreçte bizler şehirlere biraz ayıp ettik. Bu ayıplardan hatalardan en çok nasibi alan şehirlerden biri de Bursa idi” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından jüri üyelerinin titiz değerlendirmeleri sonucu dereceye giren isimler açıklandı. Dereceye girenlere ödülleri verildikten sonra davetliler sergiyi gezdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<