banner359

Çocukların gözünden ’Soma’

Manisa’nın Soma İlçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçinin şehit olduğu Türkiye’nin en büyük maden faciasının ardından Soma’nın yaralı çocuklarına İstanbullu Fotoğraf Gönüllüleri sahip çıktı. Maden faciasının çocuklar...

22 Şubat 2015 Pazar 16:02
Çocukların gözünden ’Soma’
Manisa’nın Soma İlçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçinin şehit olduğu Türkiye’nin en büyük maden faciasının ardından Soma’nın yaralı çocuklarına İstanbullu Fotoğraf Gönüllüleri sahip çıktı.
Maden faciasının çocuklar üzerindeki etkilerinin giderilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Psikososyal Destek Merkezi, İstanbul’dan gelen Amatör ve Profesyonel fotoğrafçılarla "Soma’da Çocuk Olmak" adı altında proje gerçekleştirdi. Projesi kapsamında fotoğrafçılık eğitimini alan madenci çocuklarının kendi objektiflerinden yansıyan birbirinden ilginç fotoğraflar Soma Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi’nde sergilendi.
Sergi açılışına Soma Kaymakam Vekili Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Manisa İl Müdürü Murat Konan, İlçe Emniyet Müdürü Nebi Özerdem ile şehit madenci aileleri ve çocuklar katıldı. Açılış öncesi konuşan Soma Kaymakam Vekili Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, "301 madenciyi şehit verdik. Özellikle bu maden faciasının ilçede oluşturduğu yaraları azaltmak, çocuklarda fotoğrafçılık hobisi oluşturma amacıyla fotoğraf gönüllüleri ile birlikte fotoğrafçılık kursu başladı. 14-17 yaş arasında 74 çocuğumuz 5 hafta eğitim aldı. Çocuklarımız aldıkları teorik ve pratik eğitimin ardından geçen ay İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi’nde fotoğraflarını sergiledi. İlçemizi çok güzel temsil ettiler. Onlarla gurur duyduk mutlu olduk. Çocuklar bizim geleceğimiz, onları en güzel şekilde eğitmek hepimizin ortak arzusu. Bu kapsamda bu projeyi başlatan çocuklarımızın yaralarını saran İstanbul’dan gelen fotoğraf gönüllülerine, sosyal hizmetler merkezi müdürlüğüne teşekkür ediyoruz."
Projenin koordinatörlüğünü yapan eğitimci Aysun Hürol da, buraya, İstanbul’dan geldiklerini belirterek şunları söyledi: "Yaşanan bu Soma maden kazasından sonra buradaki çocuklarımızla ilgili bir çalışma yapalım istedik. Çünkü biz amatör fotoğrafçılarız. Bu durumdan dolayı çocukların zamanını doldurmak birazda olsa yaşadıkları ortamdan bir nebze olsun, sıyırmak adına böyle bir birlikteliğe girebilir miyiz diye onun alt yapısını oluşturalım dedik.18 Ekim’den beri, Soma’da çalışmaları yaptık. Son olarak bunun meyvelerini alarak bugün burada çok gururluyuz ki sergimizi açtık. Kendi istekleriyle fotoğrafçı olmak isteyen çocuklarımızı topladık. Onlara fotoğraf makinaları temin ederek, onlara uygulamalı ve pratik eğitim verdik. Sonra değişik proje konuları ile çalışmalar yaparak, hepsinin çektikleri fotoğrafları bu sergide buluşturduk. Sergimizde, Soma’da çocuk olmak nasıl bir şeydir o gözle, Soma nasıldır bize anlatmaya çalıştılar." Açılışın ardından katılımcılar çocukların çektikleri fotoğrafları inceledi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<