banner359

Çöpten tasarruf eden belediye

Bursa’nın Gürsu Belediyesi, topladığı çöplerden yılda 2 milyon lira tasarruf sağlamayı başardı. Kendi personelleriyle ve aktarma sistemiyle çalıştıklarını belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, çöp konteynerlerini yer altına...

18 Eylül 2016 Pazar 09:47
Çöpten tasarruf eden belediye
Bursa’nın Gürsu Belediyesi, topladığı çöplerden yılda 2 milyon lira tasarruf sağlamayı başardı. Kendi personelleriyle ve aktarma sistemiyle çalıştıklarını belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, çöp konteynerlerini yer altına alma çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.
Gerçekleştirdiği projelerle belediyeyi tasarrufa geçiren Gürsu Belediyesi, aynı zamanda istihdam sağlamaya da devam ediyor. 2015 yılından bu yana kendi çöpünü kendi toplayan Gürsu Belediyesi, haklı bir gurura imza attı. Kendi personeli ile çöpleri toplayarak en az 120 bin lira tasarruf ettiklerini belirten Başkan Mustafa Işık, "Buna her yıl artan çöpü de eklediğimizde 150 bin lirayı buluyor. Belediyemizde bulunan 8 araçla Hamitler çöplüğüne taşıdığımız çöpleri aktarma istasyonu ile buluşturduk. Aktarma istasyonundan tek araçla çöplerimizi götürmüş oluyoruz. Bir aracın Hamitler’e gidiş gelişi ortalama 100 liraya mal oluyor. Buna personel giderini de eklediğiniz zaman aylık 35 bin lira ilave masraf çıkıyordu. Bunları alt alta topladığımız zaman ayda 165 bin lira gibi bir tasarrufumuz var. Bu da yılda yaklaşık 2 milyon demektir" diye konuştu.
Aktarma istasyonu ile birlikte yarım gün çalışan çöp kamyonlarının tam gün çalışmış olduğuna dikkat çeken Mustafa Işık, "2 günde bir aldığımız yerlerden artık gün aşırı çöp almış olduğumuz için daha güzel ve temiz bir Gürsu’ya sahip olduk. Şu anda 8 tane çöp kamyonumuz, 2 tane süpürme aracımız, 2 adet aktarma aracımız ve bir de konteyner yıkama aracımız var. Sıcaklardan dolayı çöplerde aşırı sineklenme ve koku meydana geliyor. Böylece bunun da önüne geçmiş oluyoruz. Çünkü ayda 1 kere bütün konteynerler yıkanmış oluyor" dedi.
Gürsu’da bütün çöplerin yer altına gireceğinin müjdesini veren Başkan Mustafa Işık, Gürsu’nun aşırı rüzgar aldığını ve çöplerin ister istemez uçuştuğunu söyledi. Hayvanların da yemek aramak için çöpleri dağıttığını ifade eden Mustafa Işık, şu anda 5 tane yer altı konteyneri kurduklarını ve ihalenin bitmesiyle birlikte 100 tanesinin daha monte edileceğini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<